Κλειστή λίγκα το Champions League; Στη δημοσιότητα το πρώτο πλάνο!

Το πρώτο πλάνο για τις αλλαγές στο Champions League από το 2024 και μετά παρουσιάστηκε στις λίγκες και αποκαλύφθηκε. Δείτε τι προβλέπει.

Οι New York Times εξασφάλισαν τα έγγραφα της πρότασης της UEFA και της ECA, της ένωσης των συλλόγων, για τα πλάνα για το νέο Champions League από το 2024 και μετά. Η πρόταση δεν έχει ακόμα εγκριθεί και ήδη διάφορες λίγκες, όπως της Ισπανίας, και σύλλογοι εκφράζουν την αντίθεσή τους μετά την παρουσίαση που τους έγινε.

Σε αυτό το πλάνο από χρόνο σε χρόνο οι ελεύθερες θέσεις για νέες ομάδες στο Champions League, που θα συνεχίσει να έχει 32, θα είναι μόλις 4. Οι μεγάλες ομάδες της Ισπανίας και της Ιταλίας πιέζουν για να γίνει δεκτό το πλάνο, που θα φέρει περισσότερα χρήματα στα ταμεία των συλλόγων. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο ιδέες και απόψεις», σχολίασε ο Τσέφεριν, βλέποντας προφανώς και την αντίδραση των εκπροσώπων των λιγκών.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, ώστε να μεταρρυθμίσουμε μαζί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά αν αυτό είναι το πρότζεκτ, τότε τα περιθώρια για διαπραγματεύσεις είναι πολύ μικρά», τόνισε ο Τέμπας, πρόεδρος της ισπανικής λίγκας. Η μεγάλη αλλαγή έρχεται με τη φάση των ομίλων να διεξάγεται με 4 αντί για 8 ομίλους των 8 ομάδων. Οι 4 πρώτες κάθε ομίλου θα προκρίνονται στην επόμενη φάση, η οποία θα είναι νοκ άουτ. Τα περισσότερα παιχνίδια θα φέρουν περισσότερα έσοδα και πιθανότατα κάποια από αυτά θα διεξάγονται όχι μεσοβδόμαδα, αλλά τα Σαββατοκύριακα.

Οι πρωταθλητές των πρωταθλημάτων μετά τα 5 κορυφαία (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία), όπως και ομάδες που δεν θα τερματίσουν στην πρώτη 4άδα των top πρωταθλημάτων θα λαμβάνουν μέρος στη δεύτερη κατηγορία του Champions League (32 ομάδες) είτε στην τρίτη κατηγορία (64 ομάδες). Σε αυτές τις κατηγορίες θα υπάρχει υποβιβασμός και άνοδος, αλλά μόλις 4 θέσεις της πρώτης κατηγορίας, όπου το χρήμα θα ρέει άφθονο θα είναι διαθέσιμες για τις ομάδες που θα ανέβουν από τη δεύτερη. Αυτό σημαίνει ότι για πολλές ομάδες η συμμετοχή γίνεται αυτομάτως «ισόβια», έστω και αν μείνουν εκτός της 4άδας του πρωταθλήματός τους. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να αποφύγουν τον υποβιβασμό από την πρώτη κατηγορία του Champions League, να είναι καλύτεροι, δηλαδή, από 4 ομάδες…

Περισσότερες λεπτομέρειες για αν αυτές οι κατηγορίες απλά θα «απορροφήσουν» τις υπόλοιπες διοργανώσεις (το Europa League και το Europa League 2 που… έρχεται) προς το παρόν παραμένουν άγνωστες. Όπως και ο «χάρτης» με τις ομάδες που θα έχουν συμμετοχή στη μελλοντική τρίτη κατηγορία του Champions League. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times πολλές κορυφαίες λίγκες ήδη έχουν στραφεί εναντίον των ιδιοκτητών των μεγάλων συλλόγων τους ύστερα από αυτή την πρόταση…

gazzeta.gr
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο