Τη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 θα διεκδικήσουν Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέματα ενέργειας, έργων υποδομής και ασφάλειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της ατζέντας των ηγετών Ελλάδας, Σερβίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας που συναντήθηκαν στη Βάρνα.

Την παράσταση όμως έκλεψαν αφενός η παρουσία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και αφετέρου η αποκάλυψη πως οι 4 βαλκανικές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν τη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030.

Ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του για τον αγωγό East Med. Επίσης ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκαν με τη Βουλγαρία τα χρονοδιαγράμματα και τα βήματα για την κατασκευή δύο μεγάλων συγκοινωνιακών έργων.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ τόνισε ότι η συνεργασία ανάμεσα σε Αθήνα, Σόφια, Βελιγράδι και Βουκουρέστι έχει ως στόχο να κάνει την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο ισχυρή.

Η πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα είπε πως επιθυμία της χώρας της είναι ο Δούναβης να γίνει ένας διάδρομος ανάπτυξης μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής Ευρώπης και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «ανέλαβε να συζητήσει και να δει πώς μπορούμε να χτίσουμε από κοινού αυτές τις μεταβατικές και τις διασυνδετικές δυνατότητες πάνω από τον Δούναβη».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο