Διαβάστε την συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Αστέρα Στάικου Βεργέτη για τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΑΣΤΕΡΑΣ

ΑΠΟΕΛ-ΑΣΤΕΡΑΣ: Η συνέντευξη Τύπου

Διαβάστε την συνέντευξη Τύπου του προπονητή της ομάδας μας Στάικου Βεργέτη, καθώς και των ποδοσφαιριστών Κώστα Θεοδωρόπουλου και Σάκη Παντελιάδη για τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΑΣΤΕΡΑΣ στο ΓΣΠ (22/10, 20:00).

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στάικος Βεργέτης:

Για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ: “Όταν παλεύεις όλο το χειμώνα για να βγεις στην Ευρώπη κι όταν βγαίνεις και δεν το διασκεδάζεις, τότε γιατί παλεύεις; Ο Αστέρας σε 10 χρόνια ζωής έχει καταφέρει τόσα πολλά που πολλές ομάδες με περισσότερα χρόνια στην πρώτη κατηγορία δεν τα έχουν καταφέρει. Είναι και ματς που μετράμε τα όρια μας, παίκτες, προπονητές, όλοι.

Γνωρίζουμε ότι παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα με πολύ ποιοτικό ρόστερ, οπότε πρέπει να δώσουμε έμφαση στην αμυντική μας οργάνωση και λειτουργία, μεσοεπιθετικά έχει πολύ καλούς παίκτες, τους οποίους πρέπει να περιορίσουμε.

Ο Αστέρας, όμως, θέλει να διεκδικεί πράγματα, δεν θα μείνουμε μόνο στο αμυντικό κομμάτι, αλλά θα επιμείνουμε στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε”.

Για τις απουσίες που είχε η ομάδα στις προηγούμενες αναμετρήσεις: “Ο Αστέρας παίζει βάσει των δυνατοτήτων σε κάθε ματς, και κοιτάμε σε κάθε ματς να παίζουμε με όποιους είναι 100% έτοιμοι, στερηθήκαμε μερικούς ποδοσφαιριστές κι αυτό μας τσαλάκωσε την ομοιογένεια. Έτσι ήρθαμε, αναλύοντας τον αντίπαλο, προετοιμάζοντας μία ομάδα κατάλληλα για να αντεπεξέλθει”.

Για το άγχος του προπονητή: “Θεωρώ ότι δουλειά του προπονητή είναι μια δουλειά που έχει μέσα της τη λέξη προβληματισμό, έχει να λύσει θέματα με βελτίωση, ενίσχυση, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα πρέπει να υπάρχει προβληματισμός για βελτίωση. Υπήρχαν ματς στα οποία ο Αστέρας ήταν καλός, αλλά δεν πήρε αποτέλεσμα. Να συνδυάσουμε απόδοση και αποτέλεσμα”.

Για τον περιορισμό του ΑΠΟΕΛ: “Εμείς θα προσπαθήσουμε ν’ αντιμετωπίσουμε τα δυνατά όπλα του αντιπάλου, είναι καλός τόσο από τα πλάγια όσο κι από τον άξονα, εάν εφαρμόσουμε τις λύσεις που έχουμε προτείνει στα παιδιά και κρατήσουμε τον Αστέρα έξω από την περιοχή, τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα. Αν όχι, θα έχουμε πρόβλημα”.

Μπορεί ελληνική ή κυπριακή ομάδα να κατακτήσει το Europa League; “Για να είμαι ρεαλιστής είναι φοβερά δύσκολα να φθάσουμε τόσο μακριά (σε ερώτηση που του έγινε εάν ομάδα της Ελλάδας ή της Κύπρου μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο), τόσο οι ελληνικές όσο και οι κυπριακές. Πρέπει τα πρωταθλήματα να γίνουν πιο ανταγωνιστικά, να έρθουν ποιοτικότεροι παίκτες. Ο ΑΠΟΕΛ έχει ξεχωρίσει από αυτό, όπως και από την Ελλάδα, ο Ολυμπιακός”.

Ποιος είναι το φαβορί; “Ο Αστέρας κατάφερε σε δύο χρόνια να μπει στους ομίλους. Είναι τεράστια επιτυχία, αλλά το επόμενο βήμα, η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι πιο δύσκολο. Είμαστε ρεαλιστές, αλλά θα παίξουμε για να τα καταφέρουμε. Φαβορί είναι ο ΑΠΟΕΛ και δεν το λέω σαν τρικ προπονητικό, είναι μια ομάδα σχεδιασμένη για το Champions League”.

Για το μήνυμα κατά του ρατσισμού στην μπλούζα: “Ο Αστέρας είναι μία ομάδα σε φιλοσοφία που βασίζεται στη φιλοσοφία δύο ανθρώπων, των ιδιοκτητών του, οι οποίοι ο,τι έχουν κάνει, το έχουν κάνει στο εξωτερικό. Στη δουλειά τους έχουν παιδιά από όλες τις φυλές, από όλα τα μέρη της γης κι έτσι πρέπει να γίνεται, ο αθλητισμός ενώνει”.

Για τον παράγοντα τύχη: “Η τύχη έρχεται και φεύγει, εμείς οι επαγγελματίες πρέπει την τύχη να την ορίζουμε, να δουλεύουμε για να μην αφήνουμε στην τύχη πράγματα. Να βλέπουμε τα αρνητικά, να τα βελτιώνουμε, να μην επαναπαυόμαστε στη λέξη τύχη. Είχαμε αποτελέσματα δυσανάλογα με την εμφάνισή μας, να βρούμε τι έφταιξε και να μην ξαναγίνει”.

Μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η Ευρώπη; “Δεν βάζουμε σε δεύτερη μοίρα την Ευρώπη, γιατί για την Ευρώπη δουλεύουμε. Όταν έρθει η ώρα του ευρωπαϊκού ματς, εστιάζουμε σ αυτό. Όταν έχουμε ματς πρωταθλήματος, εστιάζουμε σ’ αυτό. Ο Καβενάγκι είναι ο Νο1 κίνδυνος μας, είναι ο πιο κοντινός παίκτης στην εστία μας. Ο σέντερ φορ είναι ένας παίκτης που εξαρτάται από την όλη λειτουργία της ομάδας”.

Κώστας Θεοδωρόπουλος: “Χρειάζεται συγκέντρωση και πάθος”

Για το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ: “Ο Αστέρας σε όποιο γήπεδο πάει και με όποιον αντίπαλο παίζει έχει το σκεπτικό της νίκης. Έχει αποδείξει ότι είναι μεγάλη ομάδα και αυτό φαίνεται από την παρουσία της στους ομίλους του Europa League για δεύτερη χρονιά. Έτσι και τώρα, θα παίξουμε για τη νίκη και ότι καλύτερο μπορούμε”.

Μπορεί να γίνει ένα νέο ξεκίνημα από την Κύπρο; “Το περσινό παιχνίδι στην Κύπρο ήταν από τα πιο ιστορικά της ομάδας. Ελπίζω και φέτος να πάνε όλα καλά”.

Που θα κριθεί το αυριανό ματς; “Όποια ομάδα είναι περισσότερο συγκεντρωμένη και παθιασμένη θα καταφέρει να πάρει τη νίκη. Ελπίζω να είμαστε αυτοί εμείς που θα τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε δουλέψει για αυτό το παιχνίδι και είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι”.

Για το γεγονός ότι παίζουν μία ελληνική και μία κυπριακή ομάδα: “Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό δύο ελληνικές ομάδες να συμμετέχουν σε μία τέτοια διοργάνωση. Το κλίμα είναι πολύ καλό και από τις δύο πλευρές και ελπίζω να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι”.

Για τα πολλά γκολ που πετυχαίνει ο ΑΠΟΕΛ: “Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία επιθετική ομάδα, σκοράρει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Νομίζω πώς αν είμαστε συγκεντρωμένοι και βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που μας έχει πει ο προπονητής μας, τότε όλα θα πάνε καλά”.

Αν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα: “Σε κάθε Ευρωπαϊκό παιχνίδι η ομάδα πηγαίνει με σκοπό να πετύχει το καλύτερο. Αυτό μας σπρώχνει να πετύχουμε κάτι το παραπάνω και να φέρουμε θετικό αποτέλεσμα. Ο Αστέρας έχει υψηλούς στόχους και αυτό το δείχνει η παρουσία στους ομίλους δύο συνεχόμενες χρονιές. Πρωταρχικός στόχος είναι το πρωτάθλημα, γιατί αυτό δίνει την έξοδο στην Ευρώπη. Για αυτό παλεύει η ομάδα. Πρέπει όμως, να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη και να κάνουμε το βήμα παραπάνω”.

Ότι έπαιξαν οι δύο ομάδες φιλικό παιχνίδι το καλοκαίρι: “Ήταν παιχνίδι προετοιμασίας. Σίγουρα γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά το αυριανό παιχνίδι είναι διαφορετικό”.

Για την απόκρουση του στον περσινό αγώνα της Κύπρου με την Μακάμπι: “Ήταν ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια στην καριέρα μου και για την ομάδα ήταν ιστορικό, καθώς μας έδωσε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Ελπίζω αύριο να μην φτάσουμε σε μία απόκρουση και να τελειώσει πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα για μας”.

Σάκης Παντελιάδης: “Να βγάλουμε πάθος στο γήπεδο”

Που θα κριθεί το ματς; “Πρώτα από όλα πώς θα παρουσιαστούμε εμείς στο γήπεδο. Σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και να βγάλεις πάθος δείχνοντας πώς θέλεις περισσότερο το παιχνίδι. Μόνο έτσι έρχονται τα αποτελέσματα. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και έχουμε ακόμα μία μέρα μπροστά μας”.

Τι πρέπει να έχει ο Αστέρας για να τα καταφέρει: “Πιστεύω η συνοχή της ομάδας, ενώ πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στις ιδιαιτερότητες που έχει ο ΑΠΟΕΛ. Από κει και πέρα πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι”.

Για τα πολλά γκολ που πετυχαίνει ο ΑΠΟΕΛ: “Το βλέπω σαν πρόκληση. Η ομάδα μας έχει δείξει πώς όταν παρουσιάζεται συγκεντρωμένη και ξέρει τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο δύσκολα δέχεται γκολ”

Αν στην Ευρώπη δεν υπάρχει η πίεση του πρωταθλήματος: “Σίγουρα στο πρωτάθλημα δεν έχουμε την συγκομιδή βαθμών που θα θέλαμε. Αυτό δημιουργεί μία πίεση, αλλά πιστεύω πώς είναι μία δημιουργική πίεση. Δουλεύουμε πάρα πολύ και μας πεισμώνει περισσότερο.

Όσον αφορά την Ευρώπη, είναι κάτι το διαφορετικό, αλλά και εδώ έχουμε να κάνουμε με βαθμούς. Είμαστε μέσα στο παιχνίδι και θα το διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος”.

Για τις καιρικές συνθήκες και τους στόχους του Αστέρα: “Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές. Από κει και πέρα, στόχος της ομάδας είναι να κάνει κάθε χρόνο κάτι καλύτερο. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι στους ομίλους του Europa League. Προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα γιατί μέσα από αυτό έρχεται η πρόκριση στην Ευρώπη. Από τη στιγμή που είμαστε στους ομίλους, θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Να είμαστε τυχεροί και ικανοί για να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση”.

Ότι έπαιξαν οι δύο ομάδες φιλικό παιχνίδι το καλοκαίρι: “Δεν θεωρώ ότι έχουν ομοιότητες τα δύο παιχνίδια. Οι δύο ομάδες έχουν πολλές αλλαγές. Ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε προκριματικά και δεν είχε χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες, οπότε είναι σα να παίζουμε πρώτη φορά. Το παιχνίδι αυτό είναι σα να μην έγινε”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...
Μετάβαση στο περιεχόμενο