Το Δημόσιο ζητά «ρέστα» 40 εκ. ευρώ από τον Ολυμπιακό – Η απάντηση της ΠΑΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκίνησε την Πέμπτη (8/10) στο Τριμελές Πολιτικό Εφετείο Πειραιά, αναφορικά με την υπόθεσης αγωγής της Τράπεζας Κρήτης κατά των «ερυθρολεύκων» για την μεταγραφή του Αγάπιου Καλταβερίδη από την Ξαμάξ στον Ολυμπιακό το 1988 επί προεδρίας, Γιώργου Κοσκωτά.

Το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της πρώην τράπεζας Κρήτης (η οποία έπειτα από καθεστώς εκκαθάρισης εξαγοράστηκε ένα μέρος της από τη Eurobank και ένα άλλο πέρασε στο Ελληνικό Δημόσιο), αξιώνει περίπου 40 εκάτ. ευρώ από τους Πειραιώτες.

Και αυτό γιατί μετά από σχεδόν 25 χρόνια και αφού το Δημόσιο δικαιώθηκε σε Πρωτοδικεία και Εφετεία, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τελεσίδικα πως ο Ολυμπιακός οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο 608.000.000 δραχμές και 8.125.000 γερμανικά μάρκα (δηλαδή σε ευρώ 1,8 και και 4,2 εκ. ευρώ αντίστοιχα).

Άρα συνολικά μιλάμε για 6 εκ. ευρώ, τα οποίο μπορούν να φτάσει στα 7 σε περίπτωση δικαίωσης στην υπόθεση Καλταβερίδη, ενώ με τους τόκους, ξεπερνούν τα 40 εκάτ. ευρώ!

Αυτό που έχει σημασία να διευκρινιστεί, είναι πως τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει αξίωση και όχι απόφαση, άρα δεν υπάρχει και κανένα χρέος του Ολυμπιακού προς το Δημόσιο.

Από την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, υπήρξε μία πρώτη ανεπίσημη αντίδραση, καθώς ο διευθυντής επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Ξεχάσατε τα 500 εκατομμύρια που χρωστάμε στους εξωγήινους και τα άλλα 350 εκατομμύρια που χρωστάμε στους νεφελίμ! Πόσο γελοίοι μπορείτε να γίνετε ακόμα;».

Ακόμη οι «ερυθρόλευκοι» σημειώνουν πως ο Ολυμπιακός κέρδισε την υπόθεση στον Άρειο Πάγο και πως «οι γνωστοί συκοφάντες θα (ξανά) μηνυθούν».

aftodioikisi.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο