Βελτιωμένη η Εθνική, όμως παραμένει χωρίς νίκη (Ρουμανία – Ελλάδα 0-0)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έξω πάμε καλά… Το Βουκουρέστι εμπνέει όπως φαίνεται την Εθνική ομάδα, που δύο χρόνια (παρά κάτι) μετά την τελευταία επίσκεψή της στο Εθνικό στάδιο της πόλης έφυγε και πάλι ισόπαλη από την πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Στις 19 Νοεμβρίου 2013 το σκορ ήταν 1-1 και σήμανε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, απόψε το παιχνίδι έληξε 0-0 και παρότι δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο για την Ελλάδα, τουλάχιστον διέσωσε το γόητρο της «γαλανόλευκης» ομάδας στα προκριματικά του Euro 2016, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αναζητεί πάντως ακόμη την πρώτη νίκη στον 6ο προκριματικό όμιλο.

Χωρίς να παίξουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, οι διεθνείς ήταν δυνατοί, αποφασιστικοί, είχαν πάθος και υποχρέωσαν σε οδυνηρή ισοπαλία τους γηπεδούχους, οι οποίοι είναι το φαβορί για την πρόκριση από τον 6ο προκριματικό όμιλο αλλά έχασαν δύο εντός έδρας βαθμούς. Για την Ελλάδα ήταν ο τρίτος εκτός έδρας κερδισμένος πόντος, καθώς στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετρά ως τώρα μόνο ήττες.

Ο Κώστας Τσάνας ξεκίνησε με τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα, συγκριτικά με την ενδεκάδα που είχε παρατάξει την περασμένη Παρασκευή στο Φάληρο απέναντι στη Φινλανδία. Ο Κίτσιου ήταν, λοιπόν, στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Βύντρα, στην πρώτη διεθνή συμμετοχή του, ο Μανωλάς αντί του Κυριάκου Παπαδόπουλου στα στόπερ και ο Φετφατζίδης είχε πάρει τη θέση του Καρέλη στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Το αποτέλεσμα πάντως δεν δικαίωσε τον Κώστα Τσάνα, καθώς η πίεση των Ρουμάνων, αρχικά στην πρώτη μπάλα και εν συνεχεία στη μεσαία γραμμή, οδηγούσε τους διεθνείς σε αρκετά εύκολα λάθη στην κυκλοφορία και συνακόλουθα σε «πουλήματα», τα οποία οι Ρουμάνοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν με τους ταχύτατους επιθετικούς που διαθέτουν.

Η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να ελέγξει το ρυθμό, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να δημιουργήσουν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις αρχίζοντας τις επιθέσεις από τον άξονα και «σπάζοντας» στη συνέχεια την μπάλα στις δύο πλευρές.

Αυτό συνέβη στο 17ο λεπτό, όταν από λάθος του Σάμαρη ο Χόμπαν έκλεψε και βρήκε τον Μπουντέσκου ο οποίος έπιασε το συρτό σουτ από πλάγια δεξιά, με τον Καρνέζη να αποκρούει με τα πόδια, ενώ στο 41΄ ο Κεσέρου σούταρε άουτ από καλή θέση, στις δύο καλύτερες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Η ανασταλτική λειτουργία της ελληνικής ομάδας υπήρξε λοιπόν ικανοποιητικήσε αυτό το διάστημα, αφού δεν επέτρεψε στους Ρουμάνους να κάνουν κλασικές ευκαιρίες, αλλά από τη μεσαία γραμμή και μπροστά η κατάσταση ήταν… απελπιστική, με την Εθνική να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Ταταρουσάνου ούτε στο ελάχιστο.

Η είσοδος του Κονέ στο 54ο λεπτό, στη θέση του υστερήσαντα Φορτούνη, έφερε την πρώτη τελική και μαζί την πρώτη ευκαιρία για την ελληνική ομάδα, όταν στο 56΄ ο ποδοσφαιριστής της Ουντινέζε έπιασε ένα δύσκολο σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Ταταρουσάνου.

Ταυτόχρονα, με την παρουσία του έμπειρου και τεχνίτη μέσου η Εθνική κατόρθωσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει επιτέλους την μπάλα, να οργανώσει το παιχνίδι της πολύ καλύτερα και να μειωθεί η πίεση στους αμυντικούς, ενώ παράλληλα οι παίκτες του Τσάνα άρχισαν σιγά-σιγά να επιχειρούν κάποιες προσπάθειες για να επιτεθούν.

Χωρίς ταχύτητα στην ανάπτυξη όμως αυτό ήταν μάταιος κόπος, ενώ στο 74΄ ήταν ο Καρνέζης που έσωσε αποκρούοντας στην κλειστή (δεξιά) γωνία το ξαφνικό σουτ του Τόρζε, ενώ στο 84΄ ο Κονέ και πάλι υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Ρόμα να πέσει στη γωνία του για να αποκρούσει ένα πολύ καλό σουτ από τα 30 μέτρα, στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπ – Χολέμπας, Μανωλάς

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Άνχελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Παπ, Τόρζε, Χόμπαν (80΄ Αντόνε), Πιντίλι, Μπουντέσκου (64΄ Σανμαρτεάν), Μαξίμ (64΄ Πόπα), Κεσέρου

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καρνέζης, Κίτσιου, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Σάμαρης, Φορτούνης (54΄ Κονέ), Αραβίδης, Φετφατζίδης (46΄ Βύντρα), Μήτρογλου (87΄ Καρέλης).

in.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο