Πόσο χαμηλότερα μπορεί να πέσει??? Ελλάδα – Φινλανδία 0-1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Εθνικό ποδοσφαιρικό δράμα που έστησε η εγκληματική δράση της ΕΠΟ ολοκληρώθηκε! Ήττα (0-1) και από τη Φινλανδία παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των διεθνών και οριστικά εκτός Euro 2016 η Ελλάδα!

Χωρίς Γκέκα, χωρίς Σαλπιγγίδη, χωρίς Σαμαρά αλλά και χωρίς Κατσουράνη-Καραγκούνη στα χαφ, η Εθνική ξεκίνησε το ματς με πρώτο σκόρερ σε αυτή την τελική φάση τον… Παπασταθόπουλο. Μοιραία, η ομάδα του Κώστα Τσάνα, στο ντεμπούτο του στον πάγκο, έπρεπε να αποδείξει εντός των τεσσάρων γραμμών ότι είχε τον τρόπο να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και στο τέλος της ημέρας να έχει πάρει τρεις βαθμούς που ίσως να της επέτρεπαν θεωρητικά να διατηρεί ελπίδες για την 3η θέση στον έκτο όμιλο.

Άλλωστε τα γκολ και οι νίκες στη μετά-Μουντιάλ εποχής, είναι στοιχεία… συλλεκτικά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τελευταία νίκη της Εθνικής σε επίσημο παιχνίδι ήταν το 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού στους «16» του Μουντιάλ 2014. Από τότε μετρά 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Πριν τη σέντρα του ματς απέναντι στη Φινλανδία στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Παρασκευή, η Εθνική μας είχε συγκεντρώσει 2 βαθμούς σε 6 αγώνες στον όμιλο. Είχε χάσει και τα 3 εντός έδρας ματς, χωρίς να σκοράρει. Και όλα αυτά, για μια ομάδα που μέχρι την έναρξη αυτής της προκριματικής φάσης, είχε 15 σερί εντός έδρας παιχνίδια αήττητη (12 νίκες και 3 ισοπαλίες). Η νέα… πραγματικότητα όμως ήταν εντελώς διαφορετική και ταυτόχρονα πιο σκληρή από ποτέ.

Το… αναμενόμενο, φυσικό και επόμενο

Τις ευκαιρίες της τις σπατάλησε, τις δυνάμεις της επίσης και μοιραία, το υπέρτατο κλισέ των ποδοσφαιρικών κλισέ, βρήκε απόλυτη εφαρμογή και σε αυτό το παιχνίδι. Οι Φινλανδοί έβαλαν γκολ στην πρώτη τους και μοναδική κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι και έτσι έβαλαν την ταφόπλακα σε αυτή την πορεία της Εθνικής μας στην προκριματική φάση του Euro. Ο εφιάλτης ολοκληρώθηκε στο 75′ με το γκολ του Πογιάνπαλο στην αντεπίθεση, 9 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά το γκολ, οι διεθνείς επιχείρησαν σπασμωδικά να δημιουργήσουν κάποιες καλές επιθέσεις έστω για ένα γκολ που θα έδινε την ισοπαλία, ωστόσο η ομάδα ήταν σαφές πως πλέον είχε αδιάσει σωματικά και ψυχολογικά. Το τελευταίο σφύριγμα του Ουκρανού ρέφερι βρήκε την ομάδα αποκλεισμένη από την τελική φάση του Euro, κλείνοντας την χρυσή εποχή της με μια πλήρως απογοητευτική εικόνα. Μια εικόνα που ανάγκασε ακόμη και τους πιο πιστούς φίλους της να αποδοκιμάσουν έντονα μετά το τέλος…

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καρνέζης, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Σάμαρης, Φορτούνης, Αραβίδης, Καρέλης, Μήτρογλου.
Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χράντεκι, Αραγιούρι, Αρκιβούο, Ουρόνεν, Τοΐβιο, Χετεμάι, Σπαρβ, Χάλστι, Ρινγκ, Χαμαλάινεν, Πούκι.

Διαιτητής: Σεργκέι Μπόικο (Ουκρανία)
Βοηθοί: Αλεξάντερ Κορνίκο (Ουκρανία), Νατάλια Ρατσίνσκα (Ουκρανία)
Τέταρτος: Σεργκέι Μπέκερ (Ουκρανία)

sdna.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024 Το Πάσχα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο