Ματσάρα χωρίς… νικητή στην Τρίπολη μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και του Ηρακλή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλώβητος και από την Τρίπολη έφυγε ο Ηρακλής, μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι που έληξε ισόπαλο (2-2), ολοκληρώνοντας το αήττητο σερί του στα έξι παιχνίδια με τους “κυανόλευκους” να τερματίζουν στην 12η θέση της τελικής βαθμολογίας και τον Αστέρα να μένει στην 14η.

Με τα πάντα σε ό,τι αφορά την “μάχη’ της παραμονής στην κατηγορία να έχουν κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική, Αστέρας και Ηρακλής, έπαιξαν στην Τρίπολη, με φόντο ένα καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας.

Στάικος Βεργέτης και Σάββας Παντελίδης, παρέταξαν στον αγωνιστικό χώρο του “Θόδωρος Κολοκοτρώνης”, δύο “πειραματικές” ενδεκάδες ελέω και των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων που είχαν να αντιμετωπίσουν.

Ο Ηρακλής που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, κατάφερε να προηγηθεί από μία στημένη φάση με τον Ζιαμπάρη με πολύ ωραίο άλμα και κεφαλιά να νικάει τον Αθανασιάδη στο 26′ και να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, με τον Ελληνα αμυντικό να ξεσπάει σε λυγμούς, αφιερώνοντας το γκολ στον εκλιπόντα πατέρα του.

Ο Αστέρας Τρίπολης που είχε ένα πολύ κακό ημίωρο στο παιχνίδι, βρήκε την “απάντηση” με τον Κυριακόπουλο, με τον νεαρό αμυντικό με ένα δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή να νικάει τον Γιαννίκογλου και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια στο 37′, κόντρα στη ροή του αγώνα. 

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ να είνα ισόπαλο 1-1.

Στο 52′ ένα λάθος Μάκη Γιαννίκογλου, στοίχισε στην ομάδα του με τον Ελληνα τερματοφύλακα να βγαίνει αρκετά μέτρα μακριά από τα καρέ του με αποτέλεσμα να “γκρεμίσει” τον Γκοντό, με τον Νεοφυτιάδη να δείχνει σωστά το πέναλτι. 

Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο ίδιος παίκτης που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-1, ανατρέποντας το σκορ για τον Αστέρα. Ο Σάββας Παντελίδης στη συνέχεια, προσπάθησε να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του, με την είσοδο των Ηλιάδη και Λουκίνα, με τις αλλαγές αυτές να δίνουν ξανά… πνοή στους “κυανόλευκους” που στη φάση του 73΄ άγγιξαν την ισοφάριση όταν ο Ηλιάδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, όμως αν και από πλεονεκτική θέση νικήθηκε από τον Αθανασιάδη που έδιωξε με τα πόδια.

Ενα λεπτό αργότερα όμως ο Χρήστος Δώνης, με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, νίκησε τον Αθανασιάδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να δοκάρι στο 88′ σε καταπληκτικό σουτ του Μάσα. 

Μετά και το αποτέλεσμα αυτό ο Ηρακλής όπως και πέρυσι τερμάτισε στην 12η θέση της βαθμολογίας με τον Αστέρα, να “κλείνει” την απογοητευτική γι’ αυτόν σεζόν στην 14η, δύο μόλις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Σελίν, Ζούμα (Ευαγγέλου 57′), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Χαμντανί, Στανισάβλιεβιτς, Γκοντό, Μανιάς (86′ Τσουκαλάς).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Γιαννίκογλου, Αργυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Τζανετόπουλος, Γροντής, Κούρος (80′ Καραγκούνης), Δώνης, Πασάς (Ηλιάδης 60′), Μπαστακός, Περόνε (Λουκίνας 59′).

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Μάκης Γιαννίκογλου. Ο Ελληνας τερματοφύλακας, είχε κακό υπολογισμό στο πρώτο γκολ του Αστέρα, ενώ και στο δεύτερο γκολ, είχε λάθος υπολογισμό, στη φάση που ανέτρεψε τον Γκοντό.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Ο Γκοντό και ο Δώνης. Ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός ανέβασε κατακόρυφα στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν αυτός που επί της ουσίας έσπρωξε την ομάδα την προσωρινή ανατροπή του σκορ. Για τον Ηρακλή ξεχώρισε ο Χρήστος Δώνης που εκτός από το γκολ που πέτυχε ήταν και ο κινητήριος μοχλός για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη.

Ο… ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Νεοφυτιάδη σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι. Σωστή η απόφασή του στη φάση του πέναλτι για τον Αστέρα Τρίπολης. Θα μπορούσε να σφυρίξει ένα ακόμα υπέρ του Ηρακλή στο χέρι του Κώτσιρα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Σε ένα ανοικτό και δίχως βαθμολογικές σκοπιμότητες αγώνα, Αστέρας και Ηρακλής έμειναν στον… πόντο, με το τελικό 2-2 να είναι δίκαιο αποτέλεσμα βάσει και της εικόνας που είχε το παιχνίδι.

sdna.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Πρώτη συνεδρίαση για την Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τρίτη 23 Απριλίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η Επιτροπή αυτή ασχολείται με θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο