Μοιράστηκαν τους βαθμούς Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ, 11 κίτρινες κάρτες και ευκαιρίες εκατέρωθεν στο δεύτερο 45λεπτο, σφράγισαν τις προσπάθειες των Παναιτωλικού και Αστέρα που αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο Αγρίνιο.

Για την 26η αγωνιστική της Super League, ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε στο Αγρίνιο τον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα ματς που ήταν κάκιστο στο πρώτο 45λεπτο και καταπληκτικό από το 46′ μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κανένα βαθμολογικό άγχος δεν είχε για τους γηπεδούχους το παιχνίδι, με τον Μάκη Χάβο να παίρνει 20 παίκτες στην αποστολή, έχοντας ως μοναδικές απουσίες τους Κλέζιο (επέστρεψε μόλις την Παρασκευή 31/3 στο Αγρίνιο μετά από διεθνείς υποχρεώσεις) και Κουτρομάνο (τραυματίας).

Για τους Αρκάδες το παιχνίδι είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τουλάχιστον από πρακτικής άποψης, καθώς το +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού με 4 ακόμη ματς να απομένουν, συνεπάγεται σε κίνδυνο να υπάρξουν καρδιοχτύπια. Ο Βεργέτης συμπεριέλαβε τον Τριανταφυλλόπουλο αλλά και τον Ιγκλέσιας στην αποστολή και δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίας του Στανισάβλιεβιτς.

Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, Παναιτωλικός και Αστέρας πήγαν στα αποδυτήρια για τα πρώτα 45 λεπτά με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο σκορ με 1-0 χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρέι από το 4′. Με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε ο Αστέρας στο δεύτερο μέρος, χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Μάσα, για το τελικό 1-1 στο Αγρίνιο

Κάκιστο πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 4′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρέι και την μπάλα να κοντράρει στο κεφάλι του Ιωαννίδη, πριν αναπαυθεί στην αριστερή γωνία του εμβρόντητου Ντοναρούμα.

Χωρίς να παίρνουν ρίσκα, οι γηπεδούχοι διαχειρίζονταν το προβάδισμα που απέκτησαν από νωρίς, τη στιγμή που ο Αστέρας έμοιαζε ανίκανος να δημιουργήσει σε open play και πόνταρε στις βαθιές μπαλιές από την άμυνα με προορισμό το κεφάλι του Μανιά, χωρίς ωστόσο το παραμικρό αποτέλεσμα.

Μόνο μέσα από τα στημένα έφτανε κοντά στην επίτευξη τέρματος ο φιλοξενούμενος, με τους Ιωαννίδη και Τσουκαλά να αστοχούν στο 25′ και το 39′ από ισάριθμα γεμίσματα του Μάσα με εκτελέσεις φάουλ.

Ο Αργεντίνος είδε κι απόειδε, αποφασίζοντας πως πρέπει να κάνει τη δουλειά μόνος του. Στο 66′ είδε τον Κυριακίδη να απογειώνεται στο στο αριστερό του παραθυράκι και διπωχνει σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε, όμως τρία λεπτά αργότερα δεν λάθεψε: στέλνοντας την μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ και ισοφάρισε 1-1.

Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, οι γραμμές “άνοιξαν” και οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ της νίκης. Στο 82′ και το 90′ ο Κυριακίδης με σωτήριες επεμβάσεις σταμάτησε τους Μπέρτο και Χαμντανί, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Παπάζογλου με καρφωτή κεφαλιά σημάδεψε χιλιοστά εκτός εστίας.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Είχε κάμποσες ωραίες στιγμές το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, εξίσου σημαντικές για τις δύο ομάδες που θα μπορούσαν να καθορίσουν το αποτέλεσμα. Όμως ίσως η πιο όμορφη ήταν αυτή δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, όταν ο Κούσας προτίμησε να μην συμμετάσχει στην επίθεση της ομάδας του για να βοηθήσει τον Μάσα που υπέφερε από κράμπα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Έβγαλε από το τσεπάκι του 11 φορές (!!) την κίτρινη κάρτα, επιλέγοντας με αυτό τον τρόπο να κρατήσει το παιχνίδι στον πειθαρχικό τομέα. Πάντως έδειξε τις κάρτες του με την ίδια λογική στους παίκτες των δύο ομάδων. Καμία υπόδειξη του δεν επηρέασε την εξέλιξη και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Εξαιρετικό ματς από τον Μπέρτο, που παρά το γεγονός ότι δεν διακρίνεται για την τεχνική του ήταν ο παίκτης του Αστέρα που προσπάθησε σε όλο το ματς να επιτεθεί ορθολογικά με συνεχόμενα overlap και ήταν αυτός που κέρδισε τρεις κάρτες από τους αντιπάλους του, που αδυνατούσαν να τον σταματήσουν! Πολύ καλός και ανασταλτικά ο δεξιός μπακ του Αστέρα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η επιστροφή των Τριανταφυλλόπουλου και Παπάζογλου στην αγωνιστική δράση μετά από πολύμηνη απουσία εξαιτίας τραυματισμών ήταν ίσως η σημαντικότερη είδηση της αναμέτρησης και αφορμή για εκατέρωθεν χαμόγελα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το πρώτο ημίχρονο όφειλε να αποζημιώσει όσους το παρακολούθησαν για… ψυχική οδύνη. Τελικά οι παίκτες των δύο ομάδων αποφάσισαν να προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα, συγκινήσεις, δυνατές μονομαχίες και σασπένς έως το τέλος στο δεύτερο μέρος, ισοφαρίζοντας το κάκιστο θέαμα του αρχικού 45λέπτου.

{gallery}panetolikos_asteras{/gallery}

sport24.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο