Πολύτιμος βαθμός για τον Αστέρα Τρίπολης

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο ημίχρονο (1-1) και να αποσπάσει έναν πολύτιμο βαθμό στη «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Πρερχόμενος από εννέα αναμετρήσεις χωρίς νίκη και ευρισκόμενος πέντε πόντους πάνω από την 15η θέση που οδηγεί στην Stoiximan.gr Football League, ο Αστέρας Τρίπολης έψαχνε το πρώτο «τρίποντό» του από τον Ιανουάριο προκειμένου να πάρει βαθμολογική «ανάσα». Ο ΠΑΣ Γιάννινα, στην 9η θέση και χωρίς ρεαλιστικές πιθανότητες να προλάβει τα Play Offs αλλά ούτε πραγματικό κίνδυνο να υποβιβαστεί, στόχευε στο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα στην Λιβαδειά και τις ισοπαλίες με ΑΕΛ, Παναιτωλικό που ακολούθησαν.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με πολύ καλό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 27′, όταν ο Πέδρο Κόντε εξέθεσε την αντίπαλη άμυνα με φοβερή ατομική ενέργεια και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ζάιρο, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα τον Αντόνιο Ντοναρούμα. Ο Ιταλός τερματοφύλακας σταμάτησε τρεις φορές (7′, 30′, 36′) τις προσπάθειες του Ισπανού επιθετικού του ΠΑΣ, ενώ ο Αστέρας έφτασε κοντά σε ένα τέρμα με τον Νίκο Καλτσά (3′), τον Μιχάλη Μανιά (14′, 44′) και την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Μάσα στις καθυστερήσεις.

Βοηθούμενοι από τις αλλαγές του Στάικου Βεργέτη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και αφού έχασαν μια σημαντική ευκαιρία στο 58′, με την κεφαλιά του Νίκου Ιωαννίδη μετά από σέντρα του Σταύρου Τσουκαλά να περνάει μόλις άουτ, κατάφεραν τελικά να ισοφαρίσουν δώδεκα λεπτά αργότερα με ωραίο δεξί βολέ του Μιχάλη Μανιά (κόντρα στην παλιά του ομάδα), μετά από προσπάθεια του Γιάννη Κώτσιρα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν σε γενικές γραμμές την κατάσταση και τους Αρκάδες να μην καταφέρνουν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του για μια ακόμη φορά πολύ σταθερού Αλέξανδρου Πασχαλάκη, με το 1-1 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Άγγελου Ευαγγέλου και να ανταμοίβει τις προσπάθεις των δύο αντιπάλων με έναν βαθμό έκαστος.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Ντοναρούμα, Γκαϊντούτσικ (54′ Κώτσιρας), Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Χαμντανί, Καλτσάς (39′ Ιωαννίδης), Φαρίνια, Μάσα (78′ Κυριακόπουλος), Μανιάς

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Λίλα, Μπουκουβάλας (90+1′ Καρανίκας), Γιάκος, Μιχαήλ, Ναδάλες (82′ Κοροβέσης), Τζημόπουλος, Ακόστα, Ζάιρο, Κόντε (66′ Κοζορώνης)

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Σύνδεσμος Αθηνών)

sdna.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο