Ήταν… λίγος ο Αστέρας και έχασε από τον “ανεβασμένο” Ατρόμητο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το “χρυσό” – όπως αποδείχτηκε – γκολ του Νταουντά στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, χάρισε στον κακό Ατρόμητο, ένα υπερπολύτιμο διπλό, μέσα στην Τρίπολη, με τον Ρικάρντο Σα Πίντο, να ντεμπουτάρει με το… δεξί στον πάγκο της ομάδας του Περιστερίου, σε αγώνα πρωταθλήματος.

Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος, για τους ίδιους λόγους ο καθένας, ήθελαν τη νίκη για να ξεφύγουν οριστικά από κάθε είδους περιπέτεια στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι μεν γηπεδούχοι, έχοντας την υπέρ τους παράδοση, ήθελαν μία νίκη για να «διαγράψουν» την βαριά ήττα (μεσοβδόμαδα) για το κύπελλο από τον Παναθηναϊκό, οι φιλοξενούμενοι, ήθελαν νίκη στο ντεμπούτο του Σα Πίντο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι πως στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με τις δύο ομάδες να υποκύπτουν σε πολλά αβίαστα λάθη, με τις ευκαιρίες μέχρι και το πρώτο εικοσάλεπτο να είναι μετρημένες στο  δάχτυλο του ενός χεριού.

Μανιάς VS Ατρόμητος

Οι γηπεδούχοι είχαν ως αιχμή του δόρατος τον Μιχάλη Μανιά και αυτός ήταν που έβαζε τα περισσότερα προβλήματα στα καρέ του Ατρομήτου.

Ο Ελληνας επιθετικός, απείλησε αρχικά στο 9’ με το πλασέ στην κίνηση που επιχείρησε να καταλήγει στην αγκαλιά του Γκορμπούνοφ, ενώ στο 31’ και στο 40’ ο Μανιάς έφτασε κοντά και πάλι στο γκολ, δίχως αποτέλεσμα.

Γκαουντά, γκολ και…ημίχρονο!

Ο Ατρόμητος που είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, απείλησε στο 31’ με την κεφαλιά του Ζησόπουλου να αναγκάζει τον Ντοναρούμα να «τεντώσει» το κορμί του για να αποκρούσει τη μπάλα. Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0, οι φιλοξενούμενοι στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους, με τον Nταουντά, με πλασέ να περνάει τη μπάλα κάτω από τα πόδια των Σελίν και Ντοναρούμα, με τον Νιγηριανό επιθετικό να ανοίγει λογαριασμό και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κακοποίηση του ποδοσφαίρου

Το γκολ του Νταουντά δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης του Βάτσιου, στο πρώτο μέρος, επηρέασε εμφανώς τους γηπεδούχους, που χρειάστηκαν κάποια λεπτά για να ξεπεράσουν το σοκ στο δεύτερο ημίχρονο. 

Οι γηπεδούχοι, αν και καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν κατάφεραν εν τέλει να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Ατρομήτου, με τους Περιστεριώτες που δεν απείλησαν καθόλου στην επανάληψη, να κρατούν το υπέρ τους σκορ και να φεύγουν με ένα υπερπολύτιμο διπλό από την Τρίπολη, βάζοντας στοπ στο αήττητο σερί των τεσσάρων εντός έδρας νικών που είχαν οι γηπεδούχοι στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, με τον Ρικάρντο Σα Πίντο, μετά την ισοπαλία στο “Γ. Καραϊσκάκης” να ντεμπούτάρει με νίκη στο πρωτάθλημα. 

Οι Αρκάδες που σε γενικές γραμμές είχαν καλύτερη απόδοση, δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που έφτιαξαν με τους Μανιά και Μάσα στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι έφυγαν με… άδεια χέρια από το παιχνίδι αυτό.

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Δημούτσος (75′ Ιωαννίδης), Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (63’ Καλτσάς), Στανισάβλιεβιτς (83′ Τσιλιανίδης), Τσουκαλάς, Μάσα, Φαρίνια, Μανιάς.

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Παντελιάδης, Μπάχα, Φυτανίδης, Ούμπιδες, Ζησόπουλος, Πλατέλλας (74’ Κυριακίδης), Κιβρακίδης, Λημνιός (85′ Βασιλείου), Τόνσο (75’ Μανιάτης), Νταουντά.

sdna.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιθανές διακοπές ύδρευσης στους οικισμούς του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Λόγω της προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ την...

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από την 1η Μαΐου – Πώς θα λειτουργήσει

Από την 1η Μαΐου ενεργοποιούνται τα τέλη κυκλοφορίας με τον...

Καιρός: Σποραδικές βροχές και καταιγίδες

Παραμένει συννεφιασμένος ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο