Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Αστερας χαθηκε μεσα στην Λεωφόρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας καταιγιστικός Παναθηναϊκός – που είχε σφραγίδα Ουζουνίδη – διέλυσε τον Αστέρα Τρίπολης με το… φτωχό 4-0 και τελείωσε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Μαέστρος ο Εμποκού, μεγάλο ματς από τον Ρέις!

Ενας Παναθηναϊκός να τον πιες στο ποτήρι σκόρπισε με 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης σήμερα στη Λεωφόρο, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και χάνοντας ταυτόχρονα ευκαιρία για σκορ-μαμούθ, που δεν ήρθε ελέω Ντοναρούμα!

Το τριφύλλι κυριάρχησε εμφατικά σε όλη τη διάρκεια του ματς πραγματοποιώντας (μακράν της δεύτερης) την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο γήπεδο της Λεωφόρου και μία από τις καλύτερες φετινές, με τον Εμποκού να «οργιάζει» και να έχει άξιους συμπαραστάτες τους Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδη και Κουλιμπαλί, ενώ εξαιρετικοί ήταν επίσης οι Ρέις (το καλύτερό του ματς με την πράσινη φανέλα) και Κουτρουμπής, δίχως αυτό να σημαίνει ότι υστέρησε κάποιος άλλους «πράσινος». 

Η εικόνα του Παναθηναϊκού πάντως ήταν άκρως ελπιδοφόρα και γέννησε προσδοκίες για τη συνέχεια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πέτυχε τέσσερα γκολ χωρίς να σκοράρει ο Μπεργκ…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό και πίεσε ψηλά τον Αστέρα Τρίπολης που είχε μεγάλο πρόβλημα στο να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να αναπτυχθεί από την άμυνά του, κάνοντας πολλά λάθη υπό πίεση.  Οι «πράσινοι» ευτύχησαν μάλιστα να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους υποσχόμενη επίθεση, στο 6’, με τον Κλωναρίδη να προσπαθεί να παίξει το ένα-δύο με τον Μπεργκ, τη μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Ρέις. 

Ο Πορτογάλος μεσοαμυντικός σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε στον Δημούτσο που επιχείρησε τάκλιν και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ντοναρούμα (1-0).
Το γκολ αυτό επέδρασε ιδανικά στη ψυχολογία των «πράσινων» που έβγαλαν αυτοματισμούς και εξαιρετικές συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο, διατηρώντας πάντοτε την πίεση ψηλά που προκαλούσε τρικυμία στα μετόπισθεν των Αρκάδων. 

Φυσική συνέπεια αυτής της εικόνας ήταν να διπλασιάσει ο Παναθηναϊκός τα τέρματά του στο 30’, όταν ο Εμποκού έδωσε στον Ρέις, αυτός βρήκε κάθετα τον Χουλτ που σέντραρε συρτά με τη μία, ο Βιγιαφάνιες έκανε την προβολή πιεζόμενος, ο Ντοναρούμα απέκρουσε, αλλά ο Κλωναρίδης με σουτ την έστειλε στα δίχτυα (2-0).  Ο Αστέρας έγινε επικίνδυνος στο 36’ αλλά ο Μανιάς ήταν οφ σάιντ στην άστοχη κεφαλιά που έπιασε από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 42’ ο Τσουκαλάς έκανε κακό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας τη μπάλα μακριά από την εστία του Βλαχοδήμου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά σε ένα τρίτο γκολ στο 48’ με τον Κουλιμπαλί να βγάζει έξοχη σέντρα από δεξιά και τον Κλωναρίδη να σουτάρει στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια σε κόρνερ. 

Στο 56’ ο Εμποκού εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κουλιμπαλί έπιασε ωραία κεφαλιά, όμως ο Ντοναρούμα και πάλι απέκρουσε σε κόρνερ εντυπωσιακά. 

Ενα λεπτό αργότερα ο Εμποκού με ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι, αλλά στο 61’ ο Εμποκού με φανταστική μπαλιά έβγαλε τον Βιγιαφάνιες τετ α τετ με τον Ντοναρούμα τον οποίο πλάσαρε σωστά διαμορφώνοντας το 3-0. Στο 66’ ο Ιωαννίδης βγήκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο με τον Κουτρουμπή να τον καταδιώκει να του παίρνει την μπουκιά απ’ το στόμα πριν πλασάρει, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Εμποκού έβγαλε τον Μπεργκ φάτσα με το τέρμα αλλά το πλασέ του Σουηδού μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Αστέρα.

Στο 67’ ωστόσο ο Βιγιαφάνιες έβγαλε τον Εμποκού μόνο με τον Ντοναρούμα, ο οποίος τον ανέτρεψε καθαρά μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ο Εμποκού «γράφοντας» το 4-0 στο 68! Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και στο 71’ ο Εμποκού με ωραία σέντρα βρήκε τον Μπεργκ στο ύψος το πέναλτι, όμως ο τερματοφύλακας των Αρκάδων απέκρουσε σε κόρνερ, σώζοντας την ομάδα του από μία ακόμη παραβίαση. 

Στο 78’ ο Μάσα εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε στην αριστερή του εστία, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 79’ με τον Εμποκού να στρώνει στον Λουντ το σουτ του οποίου έβγαλε φανταστικά χρησιμοποιώντας και τα δύο του χέρια ο Ντοναρούμα. 
Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με δέκα παίκτες στο 85′ (δεύτερη κίτρινη ο Γκάιντουτσικ) και απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για το γκολ της τιμής, όταν ο Ιωαννίδης με δυνατό σουτ τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο (82’ Ευαγγέλου), Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Ρέις (77’ Λουντ), Εμποκού, Κλωναρίδης (62’ Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δ. Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Κότσιρας, Σελίν, Γκάιντουτσικ, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος (73’ Ιγκλέσιας), Καλτσάς (55’ Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης, Μάσα, Μανιάς.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο