Ομάδα της Κορίνθου η Παναχαΐκή μετά τη συμφωνία με το Δήμο Κορινθίων

Ομάδα της Κορίνθου η Παναχαΐκή (Παναχαϊκή Γ.Ε.) μετά τη συμφωνία με το Δήμο Κορινθίων και τη άτυπη συγχώνευση με την Κόρινθο. Κόρινθος – Π.Γ.Ε. η νέα ομάδα που θα αγωνίζεται πλέον στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες μπαράζ και την προσπάθεια για άνοδο στην super league.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Κορινθίων: Νέα δεδομένα για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα για το Κορινθιακό ποδόσφαιρο ξεκινά στη Κόρινθο, αφού η ομάδα της Π.Γ.Ε μετατρέπεται σε ομάδα του Δήμου Κορινθίων.

Η πρόσκληση του Δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού στον Πρόεδρο της Πατραϊκής αυτής ομάδος του κ. Κούγια, όχι μόνο για την φιλοξενία αλλά και για την αφομοίωση και στέγαση της νέας ομάδας, έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση. Η νέα αρχή θα γίνει από την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Μάιου του 2015, όπου στις 6.00 μ.μ. θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου ο ποδοσφαιρικός αγώνας μπαράζ για την άνοδο στην super league, μεταξύ της νέας ομάδας της Κορίνθου-Π.Γ.Ε και του Ολυμπιακού Βόλου. Θα ακολουθήσει την Κυριακή, 17 Μαΐου του 2015, για τον ίδιο σκοπό ο επόμενος αγώνας μεταξύ πάλι της ομάδας Κορίνθου-Π.Γ.Ε και του Απόλλωνα Σμύρνης(Αθηνών).
Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Κορινθίων, η αγάπη του Δημάρχου Κορινθίων και των κατοίκων για το λαοφιλές άθλημα του ποδοσφαίρου, η στήριξη στον αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια τόσο του Δημάρχου όσο και του Δ.Σ. του Δήμου Κορινθίων, η «δίψα» των Κορινθίων φιλάθλων για ποιοτικό ποδόσφαιρο και η Κορινθιακή καταγωγή του Αλέξη Κούγια, διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για την κίνηση αυτή, που θα καταστήσει εκ νέου την Κορινθία και την Πόλη μας σημείο αναφοράς στα αθλητικά δρώμενα της Κορίνθου και ευρύτερα του τόπου μας.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή:

Όπως είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή παρά το ότι η ιδιοκτησία της έχει δαπανήσει 400000,00 και πλέον ευρώ για την ανακατασκευή του γηπέδου της Αγυιάς και 300000,00€ για την χρήση αυτού του γηπέδου επί μία πενταετία αλλά και 120000,00€ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στον Δήμο Πατρέων για την χρήση μόνο για αγώνες του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Πατρέων, ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ κανένα από τα δύο αυτά στάδια με αποτέλεσμα μόνο για αυτό το λόγο να μην μπορεί να αδειοδοτηθεί.
Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή παρά το ότι έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και παρά το ότι δεν εκκρεμεί εις βάρος της ούτε μία προσφυγή ποδοσφαιριστών και έχει εξοφλήσει όλους τους ποδοσφαιριστές της που αγωνίζονται την τρέχουσα σεζόν στην ομάδα μας δεν αδειοδοτείται και αποκλειστικά υπαίτιοι είναι οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Αθανασόπουλος και Μελάς αλλά και ο Δήμαρχος Πελετίδης και δεν της παραδίδουν έγγραφο αποκλειστικής χρήσης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου με την πρωτοφανή δικαιολογία ότι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών ανήκει στον Πατρινό λαό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή είναι ανώνυμη εταιρεία επαγγελματικού ποδοσφαίρου γεγονός που αντίκειται στην φιλοσοφία της δημοτικής αρχής η οποία δεν δέχεται τον επαγγελματικό αθλητισμό και θέλει να μετατραπεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό.
Είναι επίσης γνωστό ότι παρά τις προσπάθειες της ιδιοκτησίας της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή για την κάθαρση του ποδοσφαίρου , την δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας με παρόν και μέλλον και την εξόφληση των χρεών 3,3 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε 6 χρόνια των προηγούμενων ιδιοκτητών Μακρή και Μουτζουρούλια, ούτε οι φίλαθλοι των Πατρών στηρίζουν αυτή την προσπάθεια αλλά κυριότερο δεν υπάρχει ούτε ένας χορηγός από τη περιοχή της Αχαΐας που να στηρίζει αυτή την προσπάθεια.
Ο μέσος όρος των εισιτηρίων τα τελευταία δύο χρόνια δεν ξεπερνά τα 300 εισιτήρια σε κάθε αγώνα με την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή να έχει σε κάθε αγώνα να καταβάλει έξοδα 7000,00€ για τον Δήμο Πατρέων , την διαιτησία και τα λοιπά έξοδα του αγώνα , ενώ οι εισπράξεις δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα φύλαξης του Παμπελοποννησιακού σταδίου.
Αποτέλεσμα των ανωτέρω συνθηκών είναι η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή να κάνει αποδεκτή την πρόταση ενός σύγχρονου και ενδιαφερόμενου για την πόλη του και τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου της πόλης αυτής Δημάρχου και να εγκατασταθεί από σήμερα σε αυτή την πόλη όπου και θα δώσει το επόμενο αγώνα για τα PLAY-OFF με τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο αγκάλιασαν την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή και της έδωσαν μόνιμο παραχωρητήριο αποκλειστικής χρήσης του υπερσύγχρονου Δημοτικού σταδίου της πόλης αλλά και δεσμεύθηκαν μέχρι την έναρξη των ποδοσφαιρικών υποχρεώσεων της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο να έχουν κατασκευάσει δύο γήπεδα με χλοοτάπητα για την αποκλειστική χρήση από αυτή είτε παίζει στην Super League είτε παίζει στη Football League.
Η επίσημη ανακοίνωση αυτής της σωτήριας εξέλιξης για την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή θα γίνει αύριο από τον ίδιο τον Δήμαρχο της πόλης με την παρουσία του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και του υπευθύνου αθλητισμού μαζί με τον κ. Αλέξιο Κούγια στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης και στην αίθουσα συνεντεύξεων.


Η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωσις 1891 (Π.Γ.Ε.) είναι αθλητικός σύλλογος της Πάτρας και από τους αρχαιότερους στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1891 σαν Παναχαϊκός Γυμναστικός Σύλλογος από τον Ιωάννη Κρητικό, στις 14 Ιουνίου 1891

 

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο