Σε ένα γεμάτο φάσεις ματς, ο καλύτερος Αστέρας έμεινε στο χ με τη Λάρισα

Σε ένα γεμάτο φάσεις ματς στην Τρίπολη, ο καλύτερος σε όλο το 90λεπτο Αστέρας και η Λάρισα ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με δύο πέναλτι, με το παιχνίδι να σημαδεύεται από δύο τραγικά λάθη του Κύζα που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα…

Αστέρας Τρίπολης και Λάρισα κοντραρίστηκαν στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για τη 12η αγωνιστική της Super League με στόχο τους… 6 βαθμούς. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν αρκετά πίσω στη βαθμολογία με διαφορά ενός μόλις βαθμού (9 ο Αστέρας, 8 η ΑΕΛ) και μοιραία όποιος έπαιρνε τη νίκη στο μεταξύ τους ματς, θα στερούσε αντίστοιχα τους 3β. από τον άλλο αφήνοντάς τον πλέον… επικίνδυνα χαμηλά.

Από τα πρώτα λεπτά πάντως φάνηκε η αγωνιστική διαφορά που υπάρχει στις δύο ομάδες -ειδικά το τελευταίο διάστημα- αλλά και η διαφορά στην ψυχολογία τους, με τους μεν Αρκάδες να προέρχονται από δύο σερί νίκες και τους μεν Θεσσαλούς να μετρούν μονάχα μια νίκη στα τελευταία 4 ματς.

Καλύτερος με 11 ο Αστέρας…

Μόλις στο 2′ ο Αστέρας είχε το πρώτο καλό σουτ στο ματς με τον Δημούτσο να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο στα επόμενα λεπτά. Στο 8′ ο Τσουκαλάς σουτάρει επίσης άουτ έξω από την περιοχή και στο 13′ ο Ξενοδόχοφ μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Τσουκαλά στην κίνηση μετά από σέντρα του Φερνάντες και κεφαλιά-γύρισμα του Φερνάντες. Με τη συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών στο ματς, η υπεροχή της ομάδας του Ελευθερόπουλου είχε γίνει ξεκάθαρη, με κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας και ήδη 3 αξιόλογες τελικές προσπάθειες.

Καλύτερος με παίκτη και γκολ παραπάνω – 1ο λάθος Κύζα

Η φάση που… τσιμέντωσε την υπεροχή του Αστέρα ήταν αυτή του 16ου λεπτού, η οποία περιελάμβανε και ένα σοβαρό διαιτητικό λάθος. Μετά από καλή κυκλοφορία του Αστέρα, ο Ιωαννίδης έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής και ανατράπηκε από διπλό μαρκάρισμα των Γιοβάνοβιτς και Μονιάκη. Ο Κύζας έδειξε σωστά πέναλτι, όμως απέβαλε λανθασμένα τον Γιοβάνοβιτς με απευθείας κόκκινη. Διπλό λάθος, αφενός γιατί την παράβαση την έκανε ο Μονιάκης αφετέρου γιατί πλέον ο κανονισμός έχει αλλάξει και αυτά τα μαρκαρίσματα, τα οποία δεν γίνονται από πρόθεση, δεν τιμωρούνται με αποβολή του αμυντικού.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ιωαννίδης ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε και έγραψε το 1-0 στο 18′ δίνοντας πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του που θα έπαιζε και τα υπόλοιπα 70 λεπτά με παίκτη παραπάνω. Φυσικά, τα πράγματα για τη Λάρισα έγιναν πολύ δύσκολα αφού ήδη η ομάδα του Τσιώλη αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα απέναντι στις επιθέσεις του Αστέρα ακόμη και στο 11 εναντίον 11.

Ο Ξενοδόχοφ κράτησε όρθια την ΑΕΛ

Από τη στιγμή μάλιστα που οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν άμεσα, στην αμέσως επόμενη φάση μετά το 1-0, στη συνέχεια πρέπει να ευχαριστούν τον τερματοφύλακά τους και την αστοχία των γηπεδούχων για το ότι το σκορ έμεινε μόλις στο 1-0 μέχρι το ημίχρονο. Η φάση της ΑΕΛ για την οποία γίνεται λόγος είναι αυτή του 21′ όταν ο Ντοναρούμα έσωσε εντυπωσιακά το σουτ του Ναζλίδη μέσα από την περιοχή μετά από τραγικό λάθος γύρισμα του Χαμντανί χωρίς να βλέπει.

Από τη φάση του 21′ και μετά, το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Αστέρα Τρίπολης που είχε σαν κορυφαίους σε απόδοση τους δύο αμυντικούς του χαφ, Δημούτσο και Τσουκαλά. Στο 24′ το σουτ του Γιαννούλη ήταν πολύ άστοχο, στο 32′ αυτό του Τσουκαλά εκτός περιοχής πέρασε δύο περίπου μέτρα άουτ και δύο λεπτά μετά, στο 34′ ο Φερνάντες ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα λίγα μέτρα άουτ.

Στο 38′ ο Αστέρας χάνει ακόμη μια κλασική ευκαιρία, όταν ο Δημούτσος έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με πλασέ εκτός περιοχής έπειτα από λάθος διώξιμο του Ξενοδόχοφ, ενώ η τελευταία φάση των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο ήταν η εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Φερνάντες στο 44′ που κατέληξε με ένα αδύναμο σουτ.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον Αστέρα να έχει κατοχή μπάλας 71%, το σκορ υπέρ του, παίκτη παραπάνω στο γήπεδο και πολλές χαμένες ευκαιρίες για να καθαρίσει από νωρίς το ματς…

Ίδια εικόνα… ίδιος Ξενοδόχοφ

Τίποτα δεν άλλαξε με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ως προς την εικόνα του ματς, με την ΑΕΛ να μην μπορεί να φέρει την παραμικρή αντίσταση στον αγωνιστικό χώρο με παίκτη λιγότερο και ούτως ή άλλως προβληματική απόδοση.  Ο Αστέρας αντίθετα συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και ο Ξενοδόχοφ από τη σειρά του συνέχισε να αποκρούει ό,τι σουτ των γηπεδούχων κατευθυνόταν προς την εστία του.

Στο 51′ ο γκολκίπερ της Λάρισας έσωσε δις την ομάδα του σε διπλή φάση των Αρκάδων με τη σέντρα-σουτ του Τσιλιανίδη και την κεφαλιά του Ιωαννίδη στη συνέχεια, ενώ στο 54′ αποκρούει και πάλι το πλασέ του Τσουκαλά από το ύψος της περιοχής. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης είχε τον απόλυτο έλεγχο και όλα έδειχναν ότι η ΑΕΛ θα χρειαζόταν ένα θαύμα ή κάποιο τραγικό λάθος για να φτάσει στην ισοφάριση…

Ισοφάριση με δεύτερο λάθος Κύζα

Τελικώς, το λάθος αυτό ήρθε όμως όχι από τον αντίπαλο αλλά από τον διαιτητή. Στη φάση του 76′ ο Κύζας δίνει πέναλτι για μαρκάρισμα του Δημούτσου στον Αναστασόπουλο. Όπως συνέβη και στη φάση του πέναλτι του Αστέρα που έδειξε λανθασμένα κόκκινη κάρτα, ο ρέφερι του συνδέσμου Δράμας έχει κάνει πάλι λάθος αφού η παράβαση που έδωσε στον Δημούτσο σε μια διεκδίκηση της μπάλας ήταν τουλάχιστον τραβηγμένη από τα μαλλιά. Σίγουρα ο Δημούτσος πήγε άτσαλα πάνω στον Αναστασόπουλο όμως αν αυτές οι φάσεις δίνονταν πέναλτι τότε τα ματς θα τελείωναν με 7-8 στο καθένα…

Όπως και να’ χει, ο Ναζλίδης το εκτέλεσε εύστοχα και έγραψε το 1-1 για την ΑΕΛ που απλώς έπρεπε να διαχειριστεί τα τελευταία λεπτά του ματς. Ο Αστέρας όπως ήταν λογικό πίεσε και πάλι, όμως ήταν ξανά άστοχος όποτε βρήκε ευκαιρίες. Στο 86′ το σουτ του Στανισάβλιεβιτς κατέληξε στο δοκάρι (το δεύτερο για τον Αστέρα στο ματς), στο 90′ η κεφαλιά του Ιγκλέσιας πέρασε άουτ όπως και το σουτ του Δημούτσου στο 92′. Από την πλευρά της, η Λάρισα είχε μια καλή φάση με το φάουλ του Ντοντό στο 83′ που απέκρουσε ο Ντοναρούμα, για να παραμείνει έτσι το 1-1 ως το φινάλε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Αστέρα Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Χαμντανί, Μπέρτος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς (81′ Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης (63′ Μάσα), Καλτσάς, Φερνάντες (69′ Ιγκλέσιας), Ιωαννίδης.
Λάρισα (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης, Ρέντζας (65′ Κάπος), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Αντόνι, Αβραάμ (31′ Ντέλετιτς), Ναζλίδης, Ναβάρο, Μαρουκάκης (46′ Ντοντό).
Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου)
Τέταρτος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

sdna.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...
Μετάβαση στο περιεχόμενο