Αστέρας Τρίπολης: Νίκησε και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον

To γκολ του Φερνάντες στο 9ο λεπτό ήταν αρκετό για να πάρει ο Αστέρας Τρίπολης τη νίκη με 1-0 επί του Λεβαδειακού στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για την 9η αγωνιστική, με την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να ξεκολλάει μετά από καιρό από τον πάτο της βαθμολογίας.

Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός κοντραρίστηκαν στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για την 9η αγωνιστική της Super League σε ένα ματς από αυτά που οι προπονητές πάντα λένε ότι δίνουν… έξι βαθμούς αντί για τρεις. Άλλωστε, οι δύο ομάδες -τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα- φαίνεται πως θα παλέψουν αμφότερες για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Αστέρας, μετά από μόλις μια νίκη και πέντε ήττες στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι αυτό το ματς, ήταν συνολικά καλύτερος από τον Λεβαδειακό και έφτασε σε μια δίκαιη επικράτηση που του επιτρέπει να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας, μειώνοντας μάλιστα στο -1 τη διαφορά του από τους Βοιωτούς που από την πλευρά τους γνώρισαν την ήττα μετά από τρεις αγωνιστικές.

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά κατά τη διάρκεια των οποίων τίποτα δεν προμήνυε για όσα θα ακολουθούσαν, το ματς άναψε… ακαριαία. Βεβαίως, ο λόγος για κάτι τέτοιο ήταν το γκολ του Αστέρα στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Ήταν η φάση του 9ου λεπτού όταν οι γηπεδούχοι επιτέθηκαν οργανωμένα, ο Καλτσάς έβγαλε μια πολύ καλή σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Φερνάντες που ήταν αμαρκάριστος στο πίσω δοκάρι και δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει τον Ναμάσκο με δυνατό σουτ.

Το 1-0 ανέβασε την ψυχολογία της ομάδας του Ελευθερόπουλου που προσπάθησε στη συνέχεια να κυκλοφορήσει την μπάλα και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Από την πλευρά του, από τη στιγμή που βρέθηκε και πίσω σκορ, «ξύπνησε» και ο Λεβαδειακός, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν σε 3-4 περιπτώσεις -κυρίως στην αντεπίθεση. Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία της ομάδας του Ντόστανιτς ήταν αυτή του 15′, όταν ο Ντοναρούμα έσωσε ενστικτωδώς σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Μάντζιου που βγήκε τετ-α-τετ μετά από έξοχη κάθετγη μπαλιά του Ζεζίνιο. Κοντά στο 1-1 έφτασαν οι Βοιωτοί και μετά την εκτέλεση του κόρνερ, όταν ο Σίλβα αστόχησε από πολύ κοντά μετά την πρώτη κεφαλιά του Ουόν.

Στο 22′ ήταν η σειρά των Αρκάδων να χάσουν μια απίθανη ευκαιρία. Ο Φερνάντες έσπασε το τεχνητό οφσάιντ υποδεχόμενος μια από τις πολλές σε αυτό το ματς καλές μπαλιές του Τσιλιανίδη, όμως καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πλασάρει τον Ναμάσκο και κόπηκε. Μετά τις κόντρες η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα όμως ο Ουόν ήταν αυτός που έσωσε το 2-0 πάνω στη γραμμή. Χαμένη ήταν και η επόμενη διπλή ευκαιρία του Αστέρα, στο 35′. Αρχικά ο Τσιλιανίδης έκανε ωραία προσπάθεια και προσπάθησε να πλασάρει, όμως ο Ναμάσκο απέκρουσε, με τον Φερνάντες στη συνέχεια να σουτάρει δυνατά άουτ από το ύψος της περιοχής μετά από διαδοχικές προσποιήσεις.

Η τελευταία πάντως ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου ανήκει στον Λεβαδειακό και ήταν και αυτή κλασική. Ο Μάντζιος έκανε κίνηση στην περιοχή και υποδέχθηκε σέντρα του Μαχαίρα από τα δεξιά, όμως ο Ντοναρούμα φώναξε και πάλι «παρών» σώζοντας με το πόδι το πλασέ του πολύπειρου επιθετικού, κρατώντας το 1-0 για την ομάδα του. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να έχει την κατοχή μπάλας και να είναι καλύτερος έστω και στις λεπτομέρειες. Βάσει ευκαιριών πάντως, το σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι 2-0 ή 1-2.

Σε αντίθεση με όσα συνέβησαν στο πρώτο, το δεύτερο ημίχρονο στο «Θ. Κολοκοτρώνης» ήταν αρκετά χειρότερο από πλευράς θεάματος, ρυθμού και φυσικά ευκαιριών μπροστά από τις δύο εστίες. Στην πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης, ο Καλτσάς είχε την ευκαιρία για ένα καλό σουτ στο 48′ μετά από βαθιά μπαλιά του Τσιλιανίδη, όμως η προσπάθειά του στην αντεπίθεση δεν ήταν καλή. Στα επόμενα λεπτά, ο Λεβαδειακός πήρε για λίγο τη μπάλα στα πόδια του και είχε κατοχή μπάλας, όμως χωρίς να μπορεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ντοναρούμα.

Σε γενικές γραμμές, ο Αστέρας συνέχισε να ελέγχει το ματς και μετά το 60-65 πήρε και πάλι την κατοχή της μπάλας. Ο ρυθμός πάντως στην επανάληψη παρέμεινε αρκετά χαμηλός, κάτι που άλλωστε ευνοούσε τους γηπεδούχους. Με εξαίρεση ένα σουτ του Μιλιάζες στο 65′ που έσωσε και πάλι ο εξαιρετικός Ντοναρούμα, ο Λεβαδειακός δεν πλησίασε ξανά στο 1-1 μέχρι και το φινάλε. Η ομάδα του Ελευθερόπουλου διαχειρίστηκε άψογα το υπόλοιπο της αναμέτρησης, όποτε χρειάστηκε πάγωσε τον ρυθμό και κράτησε με σχετική άνεση τη μπάλα στα πόδια της, φτάνοντας τελικά σε μια δίκαιη νίκη που της επιτρέπει να… ανασάνει και πάλι.

{gallery}asteras_lebadiakos{/gallery}

Το ταμείο του αγώνα

Μια δίκαιη νίκη για την ομάδα του Ελευθερόπουλου που μπήκε σε αυτό το ματς με πολύ άγχος και την πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο, ευτύχησε να βρει ένα γκολ νωρίς, κάτι που έλυσε τα πόδια της και τη βοήθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Το ματς στο πρώτο ημίχρονο έγινε για λίγη ώρα… ροντέο, κάτι που ωστόσο άλλαξε… ακαριαία στην επανάληψη, μετά από προφανώς και τις σχετικές οδηγίες του «Ελέ» που έβλεπε ότι δεν χρειαζόντουσαν επιθετικά ρίσκα αλλά διαχείριση του αποτελέσματος που επιτρέπει στην ομάδα του να ξεφύγει από τον… πυθμένα της βαθμολογίας.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Ντοναρούμα, Φερνάντες και Τσιλιανίδης ήταν εξαιρετικοί για τον Αστέρα, με τον πρώτο να κρατάει το «μηδέν» όποτε χρειάστηκε, τον δεύτερο να πετυχαίνει το γκολ που έδωσε τη νίκη και τον τρίτο να έχει πληθωρική παρουσία στο οργανωτικό και δημιουργικό κομμάτι.

Ο χειρότερος του αγώνα

Βαγγέλης Μάντζιος. Ο σταθερά κορυφαίος και ποιοτικότερος παίκτης του Λεβαδειακού είναι αυτός που έχασε τις δύο κλασικές ευκαιρίες τις ομάδας του και μάλιστα σε φάσεις που συνήθως δεν συγχωρεί.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Κανένα πρόβλημα για το διαιτητικό τρίο των Γκράνα, Βλάσση και Βασιλόπουλου. Στην πιο δύσκολη φάση του αγώνα, στο 75′, όταν ο Κώτσιρας έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Κουλιμπαλί, ο διαιτητής σωστά έδειξε «παίζετε» αφού ο παίκτης των φιλοξενούμενων βρήκε μόνο μπάλα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ, Ευαγγέλου, Χαμντανί, Γιαννούλης, Δημήτσος, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης, Φαρίνια (74′ Ιωαννίδης), Καλτσάς (70′ Κώτσιρας), Φερνάντες (85′ Ντουντού).
Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (80′ Καλτσάς), Μαχαίρας (67′ Βασιλείου), Σίλβα (85′ Καραμπουέ), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο