Όλα έτοιμα για το «2ο SEFA Basketball Camp»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη διεξαγωγή του 2ου SEFA Basketball Camp και όλα είναι έτοιμα από πλευράς οργάνωσης, με τις συμμετοχές να είναι ήδη περισσότερες από την περσινή πρώτη χρονιά διεξαγωγής του camp.

Mε οδηγό την περσινή πετυχημένη διοργάνωση, ο Αρκαδικός θα διοργανώσει στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης το «2ο Sefa basketball camp» το διάστημα 12-15 Ιουνίου, το οποίο έχει ως στόχο την εκμάθηση των μυστικών του αθλήματος από καταξιωμένους προπονητές του μπάσκετ σε όσους συμμετέχουν (7-17 ετών), συνδυάζοντας την διασκέδαση με το παιχνίδι.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του «2ου Sefa Basketball Camp» μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου, εκ μέρους της διοίκησης του Αρκαδικού ο υπεύθυνος των ακαδημιών Χάρης Μιαούλης, ο προπονητής των υποδομών Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, αλλά και ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Αρκαδικού Γιάννης Καστρίτης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην διοργάνωση, στους στόχους του camp, αλλά και στα οφέλη των νεαρών αθλητών-τριών που θα συμμετέχουν αυτό το τετραήμερο.

Χάρης Μιαούλης: «Φέτος με πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και μετά την χαρά που μας έδωσε η ανδρική ομάδα ανεβαίνοντας στην Α1, αλλά και μετά το επιτυχημένο πρώτο ξεκίνημα που κάναμε την προηγούμενη χρονιά διοργανώνουμε το διάστημα 12 με 15 Ιουνίου το δεύτερο προπονητικό camp, απευθυνόμενοι σε όλα τα παιδιά του νομού μας, αλλά και των όμορων νομών.

Στόχος είναι να παρουσιαστούν στα παιδιά κάποια νέα πράγματα, πέρα από τις καθημερινές προπονήσεις που θα γίνουν από κάποιους ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο του μπάσκετ, τους οποίους θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε που θα βρεθούν εδώ τις μέρες αυτές, όπως επίσης να ευχαριστήσουμε τους προπονητές της ανδρικής ομάδας, αλλά και ακαδημιών του συλλόγου μας για την βοήθεια τους σε αυτή την προσπάθεια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ακόμα όλους τους συνεργάτες μου στην διοίκηση, τους χορηγούς μας για την πολύτιμη βοήθεια τους και να ευχηθώ το φετινό camp να στεφθεί με επιτυχία όπως και την περασμένη σε σεζόν.
Οι μέχρι σήμερα συμμετοχές έχουν ξεπεράσει το περσινό νούμερο και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, γιατί επιβραβεύεται αυτή η προσπάθεια που κάναμε».

Παναγιώτης Γεωργακόπουλος: «Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνουμε αυτή την μπασκετική εκδήλωση και είναι μια εμπειρία αρκετά ικανοποιητική, μετά από αυτή της περσινής χρονιάς, τόσο για τον σύλλογο όσο και για εμάς τους προπονητές, γιατί σε αυτό το camp μας τιμούν με την παρουσία τους εξαιρετικοί ομιλητές –όπως έγινε την περσινή χρονιά- και φυσικά ένα εξαιρετικό κάστ προπονητών που θα έρθουν την εφετινή χρονιά.

Τα μπασκετικά camp για τα παιδιά αυτών των ηλικιών είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταλάβουν ότι το μπάσκετ είναι μία διαρκής διαδικασία και αυτό προσπαθούμε σε κάθε ευκαιρία να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι ενεργοί αθλητές, γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές το μπάσκετ είναι ένα άθλημα επανάληψης και όσοι έχουν στόχους και θέλουν να φτάσουν σε ένα υψηλό επίπεδο δεν μπορούν να είναι εκτός γηπέδου μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Επιπλέον αυτό το camp δίνει τις απαιτούμενες εμπειρίες στα παιδιά για να σκέφτονται μπασκετικά, να γνωρίζουν αξιόλογους ανθρώπους του χώρου, να παίρνουν πληροφορίες από πάρα πολλές πηγές για να βελτιώνονται και να βρίσκουν λύσεις σε πιθανά τεχνικά προβλήματα.

Ελπίζω ότι και φέτος θα είναι μία πολύ καλή εκδήλωση, τα παιδιά θα φύγουν ευχαριστημένα, καθώς αυτό είναι ένας τομέας που μας ενδιαφέρει και φυσικά να το χαρούν με την προπόνηση και τα παιχνίδια που θα γίνουν».

Γιάννης Καστρίτης: «Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το Sefa basketball camp. Όπως αποδείχθηκε και την περσινή χρονιά είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία της διοίκησης, αλλά και του υπευθύνου των ακαδημιών του κ. Χάρη Μιαούλη. Ασφαλώς τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτή την προσπάθεια.

Πέρα από την επιτυχία που είχε η ανδρική ομάδα του Αρκαδικού, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η βάση κάθε συλλόγου είναι οι ακαδημίες και τα φυτώρια και για αυτό τον λόγο είμαστε όλοι μας πολύ χαρούμενοι που και φέτος θα συνεργαστούμε και θα συνυπάρξουμε για τέσσερις ημέρες μαζί με τα παιδιά από τις ακαδημίες του Αρκαδικού, αλλά και των άλλων ομάδων, που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους και θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί τους.

Είναι μία σπουδαία ευκαιρία για τα παιδιά, καθώς μέσα από την δουλειά, την προπόνηση αλλά και το παιχνίδι θα συνεργαστούν και θα γνωρίσουν τον τρόπο προπόνησης από καταξιωμένους ανθρώπους στον χώρο, όπως ο coach Σκουρτόπουλος, ο coach Βετούλας, αλλά και ο γυμναστής ο Δημήτρης Κοτσίρης που όλοι έχουν εικόνες από το υψηλότερο επίπεδο.

Νομίζω πως όλα θα πάνε πολύ καλά, η συμμετοχή έχει ξεπεράσει το αναμενόμενο, οπότε το μόνο που μένει είναι να βρεθούμε στο γήπεδο και τα παιδιά να απολαύσουν και να ευχαριστηθούν την κάθε στιγμή που θα είμαστε μαζί.

Σε αυτή την ηλικία τα ερεθίσματα που πρέπει να παίρνουν τα παιδιά παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο. Στην διάρκεια αυτού του camp θα διδαχθούν από καταξιωμένους προπονητές τα μυστικά του αθλήματος, συνεργασίες δύο και τριών παικτών και γενικά πράγματα που θα τους ενεργοποιήσουν και θα τους δείξουν πως είναι μία συνεχής διαδικασία και πρέπει πάντα να είναι μέσα στο γήπεδο και να δουλεύουν.
Μόνο κερδισμένα θα είναι τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό το camp».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο