Νίκησε και ανέβηκε στην Α1 κατηγορία ο Αρκαδικός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η 2ά Μαΐου ήταν εκ προοιμίου ιστορική ημερομηνία για τον Αρκαδικό, αφού στις 2 Μαΐου 1976 έδωσε τον πρώτο αγώνα στην ιστορία του με αντίπαλο την Αγία Παρασκευή. Τριάντα εννέα χρόνια αργότερα, στις 2 Μαΐου 2015 ο Αρκαδικός κέρδισε 85-70 την ΑΕ Ψυχικού και εξασφάλισε μαθηματικά την άνοδό του στην Α1 κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Το ασφυκτικά γεμάτο από 2.000 φίλους της ομάδας κλειστό γυμναστήριο της Τρίποληςέδωσε την απαιτούμενη θέση στους παίκτες του Αρκαδικού να φτάσουν στην 19η φετινή τους νίκη, εξασφαλίζοντας την ιστορική νίκη με 85-70 έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τα τελευταία λεπτά να διεξάγονται μέσα σε ένα ντελίριο ενθουσιασμού και τους φιλάθλους να είναι όρθιοι στις εξέδρες του κλειστού χειροκροτώντας παρατεταμένα τους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας.

Το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών μετέτρεψε σε ένα κουβάρι παίκτες, προπονητές, διοίκηση, φιλάθλους στο κέντρο του γηπέδου με το σύνθημα «Αρκαδικάρα, Ομαδάρα» να δονεί την ατμόσφαιρα του κλειστού γυμναστηρίου,τους Θανόπουλο, Τζόρτζεβιτς να αναλαμβάνουν να κόψουν τα δύο διχτάκια στα καλάθια και το συρτάκι του Αρκαδικού να γράφει την δική του ιστορία στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Για την ιστορία και μόνο, ο Αρκαδικός άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν με ένα ξέσπασμά του και ένα σερί 13-1 μετέτρεψε το 20-25 σε 33-26 με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Καρύδα (16 ποντ, 5 ασίστς, 4 κλεψ, 3 ριμπ η στατιστική του), Κοψαύτη (18 ποντ. 11 ριμπ. 2 ασίστς η στατιστική του) που πήραν συνεχόμενες πρωτοβουλίες στην επίθεση.

Το ημίχρονο έληξε 41-36 και στο δεύτερο ημίχρονο, το δίδυμο Κοψαύτη-Χατζή (14ποντ. 5 ασίστς, 4 ριμπ η στατιστική του) ήταν αυτό που έδωσε συνεχόμενους πόντους αυξάνοντας τη διαφορά στο σκορ, ενώ στη συνέχεια ο Καλλινικίδης (14 ποντ. 10 ριμπ. 5 ασίστς και 2 κλεψ) με τον Τζόρτζεβιτς (13 ποντ. 4 ριμπ. 1 ασίστ, 1 κλεψ η στατιστική του) έβαλαν τις προσωπικές του σφραγίδες στην τελική επικράτηση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τη διαφορά να ανεβαίνει, ξεχωριστές στιγμές ήταν, η είσοδος του Πέτρου Νοέα στο τελευταίο λεπτό, που κατά την διάρκεια του αγώνα ένιωθε «σαν λιοντάρι στο κλουβί» και ήθελε απλά την συμμετοχή στον ιστορικό αυτό αγώνα, ενώ ο νεαρός Βαγγέλης Σταματόπουλος έπαιξε στα τελευταία εκατό δευτερόλεπτα του παιχνιδιού και σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να σκοράρει.

Ο Καραμαλέγκος βοήθησε στην οργάνωση του παιχνιδιού και όπου χρειάστηκε πήρε τις ενέργειες για να σκοράρει, ενώ Θανόπουλος και Κωνσταντίνου είχαν αναλάβει το δύσκολο έργο να περιορίσουν τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Γιάννη Δημάκο. Ο Αναστασάκης με τον Εζόμο έδωσαν και αυτοί τις μάχες τους στις δύο ρακέτες.

Από το Ψυχικό ξεχώρισε στο σκοράρισμα ο Δημάκος με 28 πόντους, σημειώνοντας μερικά πολύ όμορφα καλάθια παρά την πιεστική άμυνα του Αρκαδικού, ενώ στάθηκε άτυχο από τον τραυματισμό του καλύτερου του παίκτη μέχρι εκείνη τη στιγμή Μάντζαρη στο τέλος του ημιχρόνου.

Διαιτητές: Παναγιώτου, Διαμαντής, Δημόπουλος

Δεκάλεπτα: 18-20, 41-36, 60-51, 85-70

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 4, Νοέας, Κωνσταντίνου 1, Καρύδας 16 (3), Κοψαύτης 18 (4), Χατζής 14, Αναστασάκης, Θανόπουλος 1, Τζόρτζεβιτς 13, Καλλινικίδης 14, Εζόμο 2, Σταματόπουλος 2.

ΑΕ Ψυχικού (Ρεμεντέλας): Νίκου 6, Ντ. Αχής 3(1), Περσίδης, Παπανικολάου 11 (1), Δημάκος 28 (2), Σκάνδαλος, Μάντζαρης 12 (2), Κορωνίδης, Π. Αχής 2, Ναούμης 6 (1), Πάνου, Μαντζιώρης 2.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο