Οι πρωταγωνιστές του αγώνα Αρκαδικός – Μαχητές Δόξας Πεύκων μιλούν στην κάμερα του pna gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πρωταγωνιστές του αγώνα Αρκαδικός – Μαχητές Δόξας Πεύκων μιλούν στην κάμερα του pna gr

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/TAuSX4ohaag” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιαννης Καραμαλέγκος
Για την πρώτη νίκη και την εμφάνιση της ομάδας του: ‘’ Είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη και είναι η πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα της Α2. Παλεύουμε αρκετές ημέρες για την νίκη αυτή και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Σήμερα μπορούμε να χαρούμε όμως από αύριο θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Όσο για την συνολική απόδοση της ομάδας και την καλή εμφάνιση όλοι ξέραμε πόσο καθοριστικό παιχνίδι ήταν αυτό και πόσο χρειαζόμασταν το θετικό αποτέλεσμα και δείξαμε ο καθένας στον τομέα του πόσο θέλαμε αυτό το ροζ φύλλο αγώνα και τα δώσαμε όλα για την νίκη και την ομάδα’’.

Για το πάθος και την ενέργεια που βγήκε στο παρκέ από την ομάδα του: ‘’Μέρα με την μέρα γνωριζόμαστε, δουλεύουμε και βελτιωνόμαστε και ακολουθούμε αυτά που μας λέει ο προπονητής μας. Το πλάνο του παιχνιδιού μας ήταν να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να τρέξουν γιατί είναι μία ομάδα που τις αρέσει να πηγαίνει σε run and gun παιχνίδι και τα καταφέραμε. Από και πέρα η ενέργεια και ο ενθουσιασμός στο παιχνίδι μας προέρχονται από την προπόνηση, από τον χρόνο που περνάμε μαζί και αυτό ήταν κάτι που βγήκε και καταφέραμε να πάρουμε την νίκη’’.

Για την συνέχεια: ‘’ Αυτή η νίκη είναι η αρχή. Θα χαρούμε για λίγο και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Έρχονται πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια με ομάδες οι οποίες κοιτάνε την άνοδο έχοντας παίχτες και προπονητές πολύ υψηλού επιπέδου. Ψυχολογικά είμαστε καλύτερα γιατί είχαμε τρεις συνεχόμενες ήττες με κυριότερη την προηγούμενη στην Λάρισα με την εικόνα μας να μην είναι αυτή που θα θέλαμε. Πλέον με ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι και πιστεύω σε μία καλύτερη συνέχεια κοιτώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά προσπαθώντας πάντα για την νίκη και να δίνουμε χαρές στον κόσμο μας’’.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Διαμαντάκος

Αρχική τοποθέτηση: ‘’Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Είχαμε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα και καταφέραμε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη. Παράλληλα να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα των Πεύκων. Ήταν ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για εμάς για πολλούς και διάφορους λόγους και όχι μόνο από βαθμολογικής απόψεως. Καταφέραμε και ανταποκριθήκαμε. Το ζητούμενο τώρα είναι η συνέχεια. Είμαστε σε επιθυμητά στάνταρ απόδοσης ωστόσο το ζητούμενο παραμένει η συνέχεια.  Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι ώστε να αποκτήσουμε διάρκεια και άμεσα να έχουμε ανάλογα αποτελέσματα αλλά και μακροπρόθεσμα’’.

Για την αυτοπεποίθηση και το πάθος των παιχτών σε άμυνα και επίθεση: ”Δεν θέλω να σταθώ στην κλισέ άποψη που έχω διατυπώσει και άλλες φορές ότι ξεκινήσαμε αργά και δεν είχαμε την απαραίτητη χημεία την οποία βρίσκουμε σιγά-σιγά. Θα ήθελα να σημειώσω ότι ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο επειδή μας είχε καταβάλει το άγχος είχαμε πολύ άσχημο ποσοστό στις βολές και στα τρίποντα. Σιγά-σιγά όμως μέσα από την άμυνα, από την ομαδική προσπάθεια και το πάθος που είχαμε καταφέραμε στο τρίτο δεκάλεπτο να χτίσουμε μια διαφορά και από κει και πέρα ήρθε και η αυτοπεποίθηση. Επαναλαμβάνω το ζητούμενο είναι η συνέχεια και αυτό μέσα από την δουλειά μπορεί να έρθει γιατί δεν υπάρχουν άλλα μυστικά’’.

Για το χρονικό όριο το οποίο προβλέπεται για να έρθει η ανάλογη χημεία στην ομάδα: ‘’Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και όχι με μηχανές. Προφανώς και ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όπως έχω ξαναπεί όλες οι ομάδες ξεκινούν προετοιμασία δέκα εβδομάδες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, εμείς για τους λόγους που όλοι ξέρουμε αναγκαστήκαμε την τελευταία στιγμή να φτιάξουμε την ομάδα. Επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε 10-12 εβδομάδες οι προπονήσεις έχουν και μεγαλύτερη συχνότητα και μεγαλύτερη ένταση γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος. Από κει και πέρα ο αριθμός των λαθών μέσα στο παιχνίδι με εξαιρέσει τον αγώνα στην Λάρισα με αφορμή την προετοιμασία που έχουμε κάνει είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός.  Η εμπειρία είναι συνάρτηση της έντασης παρά του χρόνου και εμείς βγάζουμε προπονήσεις με αρκετή ένταση στην προετοιμασία μας. Πλέον είναι θέμα χημείας και αγωνιστικής συνοχής’’.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης

Για το παιχνίδι: ‘’Συγχαρητήρια στον Αρκαδικό, κέρδισε δίκαια το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος κακός μπήκαμε πιο χαλαρά στο παιχνίδι και βγήκαμε εντελώς εκτός ρυθμού με τον Αρκαδικό να μας κερδίζει κατακράτος στον τομέα τον ριμπάουντ παίρνοντας από εκεί δύναμη και βάζοντας εύκολα καλάθια όντας πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στο ματς. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα δίκαιο για τον Αρκαδικό’’. 

Για το  φετινό πρωτάθλημα της Α2: ‘’Το πρωτάθλημα παρότι υπάρχουν ομάδες που έχουν  κάνει μεγάλες επενδύσεις έχει ένα χαρακτηριστικό: Αν δεν παίξεις καλά είτε μέσα στην έδρας σου είτε εκτός δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν αγώνα. Όλες οι ομάδες είναι καλές, όλες προσπαθούν να διατηρηθούν στην κατηγορία, όλες προσπαθούν το κάτι παραπάνω για να διακριθούν  οπότε κάθε Σάββατο είναι ένας πόλεμος. Αν δεν παίξεις καλά δεν έχεις τύχει σε αυτό το πρωτάθλημα’’.

Για το αν η Α2 είναι μία κατηγορία για νεαρούς παίχτες καθώς και οι δύο ομάδες διαθέτουν ένα τέτοιο ρόστερ: ‘’Νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να είναι γνώμονας αυτής της κατηγορίας. Η ικανότητα όμως δεν έχει ηλικία και από την στιγμή που υπάρχουν ομάδες να κάνουν επενδύσεις καλώς πράττουν. Σίγουρα και εμείς και ο Αρκαδικός προσπαθούμε να βάλουμε νιάτα στις ομάδες μας. Υπήρξαν στο παιχνίδι παιδιά που πήγαν πολύ καλά όπως ο Κουρέπης από τον Αρκαδικό η ο Χατζηκυριακίδης και ο Τάταρης από εμάς που δεν έχουν ακόμα συμπληρώσει το 18 χρόνο της ηλικίας τους. Ωστόσο δεν είναι μεμπτό να βάλεις και παιδιά μεγαλύτερα να αγωνιστούν  διότι θεωρώ πως η ικανότητα δεν έχει ηλικία’’.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο