ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ο Μίλτος Τεντόγλου, «έγραψε Ιστορία» στον ευρωπαϊκό κλασσικό αθλητισμό, καθώς έγινε ο πρώτος άλτης του μήκους, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, τρεις διαδοχικές φορές.

[iframe width=”1519″ height=”585″ src=”https://www.youtube.com/embed/bRGiHngkbtU” title=”Άλμα εις μήκος (Α) | Το ΧΡΥΣΟ άλμα του Μίλτου Τεντόγλου | 05/03/2023 | ΕΡΤ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]

Ο Τεντόγλου, κυριάρχησε στον τελικό, με άλμα στα 8.30μ στην πρώτη προσπάθεια, ενώ κατά σειρά, τα υπόλοιπα άλματα του, μετρήθηκαν στα 8.16μ, άκυρο, 8.05μ, 8.07μ και 8.29 μέτρα.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής ευχαρίστησε τους Έλληνες που βρέθηκαν στο στάδιο και τον υποστήριξαν, ενώ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για την τραγωδία των Τεμπών απάντησε: «Ντρέπομαι να μιλήσω για την τραγωδία, τι να πω; Πού να το αφιερώσω; Τι θα απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων;».

ΟΣΕΓΑΣ και οι Έλληνες αθλητές στίβου συμμετέχουν στο πένθος για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και κατόπιν άδειας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου, τα μέλη της αποστολής αγωνίστηκαν με σύμβολο πένθους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης

Το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησε ο Σουηδός, Τομπίας Μόντλερ με 8.19μ. και το χάλκινο, ο Ρουμάνος, Γκαμπριέλ Μπιτάν με οκτώ μέτρα.

Η κατάταξη του τελικού:

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.30 μέτρα

2. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.19

3. Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία) 8.00

4. Μπόζινταρ Σαραμπουγιούκοφ (Βουλγαρία) 7.97

5. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.94

6. Χάϊμε Γκουέρα (Ισπανία) 7.84

7. Ερβάν Κονατέ (Γαλλία) 7.65

8. Λαζάρ Ανιτς (Σερβία) 2.48**

Μετάβαση στο περιεχόμενο