Εθνικό Κέντρο Extreme Sports και Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων δημιουργείται άμεσα στην Κόνιτσα

Θα λειτουργήσουν σχολές προπονητών και εκπαιδευτών στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα, με πολυσήμαντα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και τον αθλητικό τουρισμό, όπως συμφώνησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού με τον Δήμαρχο Κόνιτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θα λειτουργήσουν σχολές προπονητών και εκπαιδευτών στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα, με πολυσήμαντα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και τον αθλητικό τουρισμό, όπως συμφώνησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού με τον Δήμαρχο Κόνιτσας.

 
Τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων, στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα στην Κόνιτσα, συζήτησαν και συμφώνησαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με τον Δήμαρχο Κόνιτσας, Νίκο Εξάρχου.
 
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου και ο επιστημονικός συνεργάτης του δήμου Κόνιτσας, Γιώργος Τάσος, ενώ επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο πρόεδρος του  Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, Παντελής Κολόκος. Άπαντες υποστήριξαν την ολοκληρωμένη παρουσίαση του πλάνου μετεξέλιξης των χώρων του Αναγνωστοπούλειου Ιδρύματος, ώστε να φιλοξενηθούν οι Σχολές Προπονητών και Εκπαιδευτών για αθλήματα όπως (ενδεικτικά):
* Καγιάκ
* Αναρρίχηση
* Ράφτινγκ
* Αλεξίπτωτο πλαγιάς (Paragliding)
* Ορειβατικό σκι
* Ποδηλασία βουνού (mountain bike)
* Εντούρο Μότοκρος
 
Οι Σχολές προπονητών και εκπαιδευτών, με την απαιτούμενη ευρωπαϊκή πιστοποίηση των αποφοίτων στα Extreme Sports και στις Υπαίθριες Αθλητικές Δραστηριότητες, θα συνδράμουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη των αθλημάτων και στην ενδυνάμωση των συγκεκριμένων μορφών αθλητικού τουρισμού σε όλη τη χώρα. 
Ζήτημα, μάλιστα, με εθνική διάσταση και πολυκύμαντη σημασία τόσο για την παραμεθόρια Κόνιτσα όσο και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, καθώς δεν υπάρχουν αντίστοιχες σχολές στις χώρες των Βαλκανίων.
 
Τις προσεχείς εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη από τον κ. Αυγενάκη στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα και θα υπογραφεί σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας, στο οποίο θα εξειδικεύονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες υλοποίησης του Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων.
 
 
konitsa2a
 
 
konitsa3a
 
 
 
 
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος