«Χρυσός» ο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα ακόμα μετάλλιο στη συλλογή πρόσθεσε ο Μίλτος Τεντόγλου, αφού μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με άλμα στα 8,22 μέτρα, που έκανε ήδη από την πρώτη του προσπάθεια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής υπερασπίστηκε τον τίτλο του απόλυτου κυρίαρχου στο άθλημα και έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του. Το πρώτο του άλμα ήταν στα 8,22 μ. που τον έφερε στην πρώτη θέση, που δεν την έχασε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά μόνο για λίγα λεπτά όταν ο κύριος αντίπαλος του, ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι, έκανε άλμα ακριβώς στα 8,,22 μ. Ο Τεντόγλου απάντησε αμέσως με 8,15 μ. και με δεύτερο καλύτερο άλμα, επέστρεψε στην κορυφή.

Πολύ κοντά στους δύο αθλητές και ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ με άλμα στα 8.21 μέτρα, έμεινε στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Τεντόγλου έγινε μόλις ο τέταρτος αθλητής του μήκους που έχει κατακτήσει τουλάχιστον δύο χρυσά. Το έπραξαν οι Λάρι Μάιρικς (1987 και 1989), Μάουρο Βινίσιους ντα Σίλβα (2012 και 2014) και φυσικά θρυλικός, Ιβάν Πεντρόσο, ο οποίος στέφθηκε πέντε σερί φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητής (1993, 1995, 1997, 1999, 2001).

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα επανέλαβε την απέχθεια του για τους πρωινούς αγώνες και πρόσθεσε ότι ο αγώνας δεν του άρεσε καθόλου, παρά το χρυσό μετάλλιο.

Αναλυτικά η δήλωση του Μίλτου Τεντόγλου:

«Ο αγώνας μου ήταν χάλια, ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί, πραγματικά. Ό,τι χειρότερο, δεν είχα καμία όρεξη πραγματικά, προσπαθούσα από μόνος μου να ενεργοποιηθώ, έκανα καλό ζέσταμα, στα άλματά μου προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά δεν έβγαινε η επίδοση με τίποτα, ήταν χαμηλά οκτάρια.

Εγώ έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά δεν το έχουν κερδίσει και είναι νέοι αθλητές. Αυτοί είναι πιο πεινασμένοι από μένα. Εγώ πρέπει να βρω μία όρεξη γιατί τα έχω κερδίσει όλα και είναι δύσκολο να τη βρεις. Ένιωθα σαν να είμαι σε πανελλήνιο, σε βαλκανικό, κάτι τέτοιο ένιωθα. Πολύ περίεργος αγώνας και δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου.

Θα μπορούσα να πάω πολύ καλύτερα αν ο αγώνας ήταν το απόγευμα. Είμαι στο επίπεδο που θα ήθελα, το σημερινό δεν ήταν αντιπροσωπευτικό, αλλά το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός. Θα ξεκινήσω και νωρίς τη σεζόν από την Ντόχα, αρχές Μαΐου.

Δεν μου αρέσει να χάνω αγώνες. Στο ευρωπαϊκό θα είμαι εκεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μόνο που κρατάω είναι ότι ήταν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι από την Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα...

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον...

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγραμμα λειτουργίας μουσείων Λεωνιδίου και Κοσμά κατά τις ημέρες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο