Η ΕΟΕ αποφάσισε τη θέσπιση ορίων στις θητείες για τον Πρόεδρο και τα μέλη

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στη σημερινή συνεδρίαση της αποφάσισε να θεσπίσει όρια στις θητείες του Προέδρου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και των μελών της, ακολουθώντας τις συμβουλές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και την τάση του σύγχρονου αθλητικού κινήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στη σημερινή συνεδρίαση της αποφάσισε να θεσπίσει όρια στις θητείες του Προέδρου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και των μελών της, ακολουθώντας τις συμβουλές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και την τάση του σύγχρονου αθλητικού κινήματος.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ να έχει το δικαίωμα για 3 και μόνο θητείες. Στη συνέχεια, αν και εφόσον δεν εμπίπτει στο όριο της ηλικίας που προτείνεται στην παρούσα, μπορεί να είναι απλό μέλος της Ολομέλειας ως εκπρόσωπος της αθλητικής Ομοσπονδίας – μέλους της ΕΟΕ, ή υπό την τυχόν ιδιότητα του ως Μέλους της ΔΟΕ.

Όσα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συμπληρώνουν 3 συνεχόμενες θητείες, δεν έχουν το δικαίωμα και για τέταρτη. Μπορούν να επανέλθουν σε εκτελεστική θέση αφού συμπληρώσουν μία θητεία χωρίς να είναι Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η πιο πάνω διάταξη δεν αφορά το Μέλος της ΔΟΕ για την Ελλάδα που ex officio είναι μόνιμο Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, σύμφωνα με το ισχύον Καταστατικό της ΕΟΕ, άρθρο 15, παρ. 2, εδάφιο β. Ο υπολογισμός των θητειών της ως άνω διάταξης αρχίζει από τη θητεία 2021-2024.

Επίσης, προτείνεται η απώλεια της ιδιότητας του Μέλους της ΕΟΕ (είτε αυτός κατέχει εκτελεστική θέση είτε όχι) να επέρχεται την 31η Δεκεμβρίου του έτους στη διάρκεια του οποίου συμπληρώνει το 75ο έτος της ηλικίας του. Η ισχύς αυτής της διάταξης να τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2025.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές στο καταστατικό της ΕΟΕ θα τεθούν προς έγκριση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία ήδη είναι σύμφωνη με τοθέσπιση ορίων ηλικίας και στη συνέχεια θα αποσταλούν στην Πολιτεία προκειμένου να ψηφιστούν από το Κοινοβούλιο και να να προστεθούν στο καταστατικό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου