Πριν λίγες ημέρες ο Νίκος Κοσμόπουλος συμμετείχε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα
συνθέτων αγωνισμάτων στη Χαλκίδα και πραγματοποίησε μια σπουδαία επίδοση
στο δέκαθλο της κατηγορίας Κ20.
Ο αθλητής του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888 ως νικητής του αγωνίσματος συγκέντρωσε 7.294 βαθμούς. Η επίδοση αυτή αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον αθλητή δίνοντας του το «εισιτήριο» για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί τον προσεχή Αύγουστο στη Φινλανδία.
Η συγκομιδή των 7.294 βαθμών τοποθετεί τον Κοσμόπουλο στην κορυφή του κόσμου, καθώς ο ταλαντούχος αθλητής κατέχει την 2 η καλύτερη επίδοση σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχοντας ως κατώτατο όριο επιλογής τους 5.300 βαθμούς, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου World Athletics κατατάσσει τους 65 κορυφαίους δεκαθλητές του κόσμου με κριτήριο την επίδοση τους.
Πρώτος στην λίστα είναι ένας ακόμα Έλληνας, ο Νίκος Αλεξόπουλος, ο οποίος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα συγκέντρωσε 7.447 βαθμούς. Αξιοσημείωτο όμως είναι
το γεγονός, ότι ο αθλητής του Μεσσηνιακού είναι ένα χρόνο μικρότερος και κατά συνέπεια θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει και του χρόνου στην ηλικιακή κατηγορία Κ20. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ακόμα υψηλότερες επιδόσεις την αγωνιστική περίοδο του 2026.
Ο σύνδεσμος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου World Athletics σχετικά με την
λίστα των επιδόσεων είναι ο ακόλουθος:
https://worldathletics.org/records/toplists/combined-events/decathlon-
u20/all/men/u20/2025?regionType=world&windReading=regular&page=1&bestRes
ultsOnly=true&maxResultsByCountry=all&eventId=10229834&ageCategory=u20