Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των διοργανωτών, στήριξε για άλλη μια χρονιά τον αγώνα υπεραπόστασης ΑΕΘΛΙΟ 2025 και τον αγώνα των 62 χλμ. που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο 16 και 17 Μάϊου 2025 παρέχοντας υγειονομική κάλυψη στους αθλητές.
Ο χαρακτήρας των αγώνων δύσκολος και το τερέν ιδιαίτερα απαιτητικό με καιρικές συνθήκες όχι ιδανικές καθώς οι αθλητές κλήθηκαν να καλύψουν είτε την απόσταση των 62 χλμ (Αρχαία Νεμέα – Λεβίδι ) είτε των 180 χλμ (Αρχαία Νεμέα-Αρχαία Ολυμπία) υπό βροχή , ομίχλη και ριπές αέρα.
Οι διασώστες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ τοποθετήθηκαν σε 3 σταθμούς Πρώτων Βοηθειών που δημιουργήθηκαν σε καίρια σημεία των διαδρομών. Ο πρώτος στην τοποθεσία Αγία Άννα στο 31ο χλμ, ο δεύτερος στον τερματικό σταθμό των 62 χλμ στην Βιτίνα και ο τρίτος στον Τερματικό σταθμό των 180 χλμ. στην Αρχαία Ολυμπία.
Την κάλυψη πλαισίωσαν 12 εθελοντές διασώστες όλοι άρτια εκπαιδευμένοι στην παροχή πρώτων βοηθειών και πιστοποιημένοι στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS – AED) με πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά οποιοδήποτε περιστατικό προέκυπτε κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο έργο και στις δυνατότητες της ομάδας μας για ακόμη μια χρονιά.
Με κίνητρο την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την πίστη μας στην αξία της προσφοράς και όπλο μας την γνώση και την εξειδίκευση, είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε την βοήθεια μας όταν κληθούμε και διαθέτοντας τον απαιτούμενο εξοπλισμό να διασφαλίσουμε μια έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ….ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ .