Σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον ΑΣΠΕΤ επί της Αλκυών με 2-3 σετ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την πρώτη του νίκη στη Β΄εθνική κατηγορία γυναικών πέτυχε την Κυριακή το Βράδυ στο Ναύπλιο ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος επικρατώντας της Αλκυών με 2-3 σετ (23-25, 25-17, 24-26, 7-15).

Η ομάδα της Τρίπολης μπήκε μουδιασμένα στο πρώτο σετ με την ομάδα του Ναυπλίου να έχει από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ φτάνοντας στο 16-10. Τα κορίτσια του Γιώργου Χρονόπουλου αντέδρασαν μειώνοντας αρχικά το σκορ σε 20-19, 21-20, 22-21, για να ισοφαρίσει για πρώτη φορά σε 23 όλα. Με ανεβασμένη ψυχολογία κατάφεραν να πάρουν τους δυο πόντους και να κατακτήσουν το σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν μια επανάληψη του πρώτου με τα κορίτσια της Τρίπολης να μην μπορούν να βρουν ρυθμό υποπίπτοντας  σε εύκολα λάθη.Ο ΑΣΠΕΤ ισοφάρισε σε 8-8 . Από εκεί και μετά η Αλκυών προηγήθηκε με 14-10, 18-13 για να κατακτήσει το σετ με 25-17. Στο τρίτο σετ οι δυο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ φτάνοντας στο 8 όλα.

Η Αλκυών κατάφερε να προηγηθεί με 10-8 παίρνοντας στη συνέχεια  μια διαφορά 8 πόντους για να κάνει το 19-11.Εκεί μίλησε η εμπειρία της Πεντεφούντη η οποία βρέθηκε στο σέρβις καταφέρνοντας να ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 19 όλα. Στο σημείο αυτό σημαντική ήταν η συμβολή της Ζάβου η οποία είχε βρει ρυθμό παίρνοντας πόντους  από  1ο χρόνο και   στο  μπλοκ.

Στη συνέχεια η Αλκυών  έκανε το 24-23 και είχε την ευκαιρία να πάρει το σετ.  Ο ΑΣΠΕΤ αντέδρασε , ισοφάρισε και προηγήθηκε με 24-25 έχοντας ένα set  ball  το οποίο το κατάφερε κάνοντας το  24-26 και το 1-2 σετ. Στο τέταρτο σετ οι δυο, ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ με τον ΑΣΠΕΤ να καταφέρνει να προηγηθεί με 15-17 , 16-18, και την Αλκυών να ισοφαρίζει σε 19-19 και 20-20 .

Η Αλκυών  προηγήθηκε με 22-21 . Στο σημείο αυτό δυο λάθη των κοριτσιών του ΑΣΠΕΤ στοίχισαν επιτρέποντας στην ομάδα του Ναυπλίου να κατακτήσει το σετ και να οδηγηθούν οι δυο ομάδες στην ψυχοφθόρα διαδικασία του τάι μπρέικ . Η ομάδα της Τρίπολης ξεκίνησε έχοντας  σέρβις σε αυτό το σετ . Η Σήλια  Χρονοπούλου  ήταν αυτή που  σέρβιρε αφού αποτελεί  μια από τις καλύτερες σέρβερ της ομάδας  η οποία δεν διέψευσε την φήμη της, αφού  έδωσε το  προβάδισμα στην ομάδα της με 0-5. Με ανεβασμένη ψυχολογία  πια όλα τα κορίτσια συνέχισαν στο ίδιο ρυθμό κάνοντας το 1-9  φτάνοντας έτσι στο τελικό  7-15 και στη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί  η  σημαντική προσφορά των κοριτσιών που ήρθαν από τον πάγκο (Μητσοπούλου Σιάννα και το λίμπερο Πρωϊμάκη)  οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο ρόλο που τους είχε ανατεθεί βοηθώντας την ομάδα σε διάφορες φάσεις του αγώνα.

ΑΛΚΥΩΝ: Ψυχογιού Ευσταθία (Προπονήτρια):ΔΙΚΑΙΟΥ, ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ,ΔΕΣΥΛΛΑ Μ.,ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ ΑΝ,ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ Σ. ΚΑΛΚΟΥΝΟΥ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Κ. ΤΡΑΚΑ, ΔΕΣΥΛΛΑ ΑΓΓ., ΣΙΑΤΕΡΛΗ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΑΠΑΘΙΩΤΗ, ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χρονόπουλος Γιώργος (Προπονητής): ΠΕΝΤΕΦΟΥΝΤΗ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ,ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ Β, ΚΑΡΑΛΕΚΑ Μ,  ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝ. ΣΕΝΓΚΕΡΓΚΙ , ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ , ΣΙΑΝΝΑ, ΖΑΒΟΥ,ΠΡΩΪΜΑΚΗ, ΣΟΥΝΤΡΗ,ΚΑΡΑΛΕΚΑ ΑΝ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας 24/4 (vid)

Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση στην αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του...

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο