Νίκη του ΑΣΠΕΤ στο ντέρμπι με την Ίρις Άργους με ανατροπή

Σπουδαία και καθαρή νίκη παίρνοντας τους τρεις βαθμούς πέτυχε το Σάββατο το βράδυ η ομάδα κορασίδων του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης στην έδρα της επί της Ίρις Άργους με 3-1 σετ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κ18 (κορασίδων)της ΕΣΠΕΠ. 

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό και αποζημίωσε με το θέαμα που παρουσίασαν οι δυο ομάδες τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό της Τρίπολης.

 Για την ομάδα του ΑΣΠΕΤ ή καθαρή νίκη (3-0 ή 3-1)ήταν μονόδρομος ώστε να πάρει τους τρεις βαθμούς για να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Στο πρώτο σετ τα κορίτσια της Τρίπολης μπήκαν μουδιασμένα στο παιχνίδι με την Ίρις να παίρνει από την αρχή το προβάδισμα με 4-10 και 11-17.

Η ομάδα της Τρίπολης έκανε την αντεπίθεση μειώνοντας σε 18-19 και 21-22. Παρά την μεγάλη προσπάθεια τελικά η Ίρις πήρε το σετ με 22-25. Έτσι για τα κορίτσια του Γιώργου Χρονόπουλου και της Ρούλας Πεντεφούντη ήταν μονόδρομος για να ελπίζουν σε πρόκριση στην Β΄φάση να κερδίσουν τα επόμενα τρία σετ ώστε να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Φαινομενικά έμοιαζε δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο όπως αποδείχθηκε για τα κορίτσια της Τρίπολης όπου με σπουδαία απόδοση αλλά και μεγάλα ψυχικά αποθέματα γύρισαν το παιχνίδι.

Στο δεύτερο σετ ο ΑΣΠΕΤ μπήκε δυνατά για να προηγηθεί με 5-0, η Ίρις μείωσε σε 6-7 και 12-10. Σε εκείνο το σημείο ο ΑΣΠΕΤ ξέφυγε με 14-11, 18-13, 23-18 για να το κατακτήσει με 25-20 κάνοντας το 1-1 σετ. Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ πήγαιναν πόντο πόντο με την Ίρις να προηγείται με 8-9, 9-11, 11-14 και 15-20. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση στο σερβίς η Χρονοπούλου δυσκολεύοντας την πρώτη μπάλα και με την Ζάβου μπροστά να είναι ανίκητη στον πρώτο χρόνο ο ΑΣΠΕΤ προσπέρασε με 23-22 για να πάρει το σετ με 25-22 κάνοντας το 2-1.

Το τέταρτο σετ ήταν συγκλονιστικό και η διακύμανσή του έσπαγε καρδιές. Ο ΑΣΠΕΤ ήταν από το ξεκίνημα μπροστά φτάνοντας να προηγηθεί με 8-5, 10-6 , 12-9 , 13-10 , 18-17, 23-22, φτάνοντας στο πρώτο του machball με 25-24.Η Ίρις αντέδρασε ισοφάρισε και προηγήθηκε με 25-26 και είχε την ευκαιρία για να κατακτήσει το σετ.

Τα κορίτσια του ΑΣΠΕΤ κατάφεραν να ισοφαρίσουν σπάζοντας το setball της Ίρις η οποία προηγήθηκε ξανά με 26-27 για να έχει την δεύτερη ευκαιρία της να πάρει το σετ . Τα κορίτσια της Τρίπολης με πολύ καλή πρώτη μπάλα και πετυχημένη επίθεση έκαναν το 27 όλα λέγοντας όχι για τρίτη φορά στην Ίρις να πάρει το σετ. Το σκηνικό επαναλήφθηκε με την ομάδα του Άργους να φτάνει στο τέταρτο setball με το 27-28 και τον ΑΣΠΕΤ να ισοφαρίζει σε 28 όλα .

Εκεί τα πράγματα άλλαξαν ο ΑΣΠΕΤ προηγήθηκε με 29-28 έχοντας μια ευκαιρία να πάρει το σετ και το παιχνίδι πράγμα που έγινε με την Σιάννα να συνεχίζει στο σερβίς που με περίσσια ψυχραιμία πήρα τον άσσο κάνοντας το 30-28 δίνοντας την νίκη στην ομάδα της με 3-1 σετ μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς. Από τα κορίτσια τις Τρίπολης δεν υστέρησε κανένα σε απόδοση όλες είχαν μερίδιο στην νίκη με την Ζάβου και Χρονοπούλου να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σηκώνοντας το περισσότερο βάρος σε άμυνα επίθεση και σέρβις και την Καραλέκα να οργανώνει σχεδόν αλάνθαστα σε ένα κοπιαστικό σωματικά και πνευματικά παιχνίδι την ομάδα της . Αλεξοπούλου, Σιάννα , Σιούντρη βοήθησαν σημαντικά σε άμυνα και επίθεση , η Μητσοπούλου πήρε κρίσιμους πόντους, η Μανίκα βοήθησε στην πάσα όταν χρειάστηκε ,ενώ τα δυο λίμπερο Πρωιμάκη και Δήμου έδωσαν πολύτιμες λύσεις στην πρώτη μπάλα και άμυνα.

Για άλλη μια φορά η κερκίδα αποτέλεσε τον έβδομο παίχτη της ομάδας της Τρίπολης με τον παλμό και τον ενθουσιασμό της .

ΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: (Χρονόπουλος Γιώργος) Πετροπούλου Β. Πετροπούλου Γ. Αλεξοπουλου , Χρονοπούλου, Καραλέκα, Μανίκα, Σιάννα, Μητσοπούλου, Ζάβου, Πρωϊμάκη, Σιούντρη, Δήμου.
Ιρις Άργους:( Μπούκουρας Γιώργος) Ντούλια, Σπυρίδη, Χιόνη, Μάντσιτς, Μπομπροβ, Γκιαούρη, Παπαμήτρου, Γαβρίλου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός για Όλους 2024: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 8 Απριλίου έλαβε παράταση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο...

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .
Μετάβαση στο περιεχόμενο