Δήμος Πύλου - Νέστορος

Ένα εκτενές κεφάλαιο για τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου περιλαμβάνει το βιβλίο του Ιωάννη Λεμπέση “Ιστορίες των κλεφτοκαπετανέων”, που εκδόθηκε το 2020 στην Καλαμάτα.
Με το σύνθημα “5′ είναι αρκετά” θα γίνει η 14η αιμοδοσία, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στο Κλειστό Γυμναστήριο, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Το Σάββατο ξεκινούν τα μαθήματα και οι εγγραφές για το χορό στο Σύλλογο Γυναικών Βλαχόπουλου.
Μαθήματα χορού οργανώνει ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Χώρας, σε συνεργασία με τον δάσκαλο χορού.
Διήμερη εκδρομή οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλας, στις 8 και 9 Οκτωβρίου στα Τρίκαλα, τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα.
Ο φάκελος υποψηφιότητας για την ένταξη του Δικτύου Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, κατατέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού.
Τον Ιούλιο του 1827 φτάνει στην Ελλάδα, με σκοπό να πάρει μέρος στην Επανάσταση, ο Πολ Μαρί Βοναπάρτης, ανιψιός του Μεγάλου Ναπολέοντα, γιος του αδελφού του, Λουκιανού Βοναπάρτη.
Δύο συναυλίες στην Κορώνη και μία στην Καλαμάτα θα γίνουν το διάστημα 5 ­- 11 Οκτωβρίου με τίτλο “Στο σκοτάδι ας κατοικήσουμε”, από το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης.
Οι εργασίες για τον απαραίτητο καθαρισμό (από την πυκνή άγρια βλάστηση) και την ανάδειξη της παλιάς δεξαμενής νερού της Πύλου άρχισαν εδώ και λίγες μέρες.
Εκδρομή στις Μονές Προυσσού και Αγάθωνος, στο Καρπενήσι και στη Λαμία αντίστοιχα διοργανώνει ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Ασίνης στις 22 – 23 Οκτωβρίου.
Σελίδα 1 από 49

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia