Φωτογράφος μετά από 12 Χρόνια, 1250 ώρες δημιούργησε τη μεγαλύτερη σε ανάλυση φωτογραφία του Γαλαξία

Philippe Donn

Στο σχετικό άρθρο του PetaPixel.com, ενημερωνόμαστε πως πρόκειται για μια αλληλουχία λήψεων όπου διαφορετικές περιοχές του γαλαξία έχουν απαθανατιστεί, με λήψεις μακράς έκθεσης – ο σχετικός χρόνος που απαιτήθηκε συνολικά ήταν 1250 ώρες!

[iframe width=”730″ height=”456″ src=”https://www.youtube.com/embed/ODjarYIWxRk” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η τελική δημιουργία, είναι μια εικόνα πλάτους 100.000 pixels (σύνολο, 1.7 gigapixel) και αποτελείται από 234 διαφορετικές λήψεις. Υπολογίζεται, πως απεικονίζει μια γωνία 125° από ένα τμήμα του ουρανού που εκτείνεται από τον αστερισμό του Ταύρου μέχρι εκείνον του Κύκνου. Πρόκειται για ένα χώρο που εμπεριέχει 20 εκατομμύρια ορατά άστρα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Metsavainio: «ορισμένες φωτογραφίες έχουν ληφθεί με μεγαλύτερη έκθεση σε σχέση με άλλες». Η ένωση των εικόνων πραγματοποιήθηκε στο Photoshop, χρησιμοποιώντας ως σημεία σύνδεσης, κοινά άστρα από διαφορετικές λήψεις. Οι μόνες ρυθμίσεις που επεξεργάστηκε αφορούσε τιμές levels, curves και το color balance.

Δείτε ένα από τα δύο 4Κ video που έφτιαξε ο δημιουργός δηλώνοντας το εξής εντυπωσιακό: «Η πρωτότυπη φωτογραφία έχει τόσο υψηλή ανάλυση, που είναι αδύνατο να απεικονιστεί διαμέσου του Ίντερνετ…».

Άρθρο Νίκος Κατσουλώτος 

https://www.nexusmedia.gr/

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο