Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΑΡΚΑΣ «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων» στο Άστρος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Μέθεξις», παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα τη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” του ΑΡΚΑ. Οι ήρωες του ΑΡΚΑ, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Αθήνα, ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες των κόμικς και ζωντανεύουν μ’ ένα μεγάλο θίασο σύγχρονων πρωταγωνιστών.

Το Θανάση Βισκαδουράκη, τη Σοφία Βογιατζάκη, την πληθωρική εμφάνιση του Γιώργου Γαλίτη τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο, το Χρήστο Τριπόδη, Γιώργο Χατζή, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Αλέξη Βιδαλάκη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά.

 

Η “Ζωή Μετά”, ο “Ισοβίτης”, οι “Χαμηλές Πτήσεις”, ο “Καστράτο”, το “Μαλλί με Μαλλί” πρωταγωνιστές στην ξεκαρδιστική παράσταση “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, που  θα φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου.

Ο Μπαμπάς  Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το “τέρας” που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικος της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ’ ένα κομμωτήριο, οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν.

Στη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον ΑΡΚΑ και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:

Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής.

Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ

Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς

Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα

Κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου, Σοφία Δριστέλα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης

Συνεργάτης σκηνοθέτης: Μάνος Τσότρας

Παραγωγή:   ΜΕΘΕΞΙΣ, Χρήστος Τριπόδης

Επικοινωνία: 210 7622034, 6945454516

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

Σάββατο 3 Αυγούστου, Ανοιχτό Θέατρο Παραλίου Άστρους – Άστρος, Ώρα 21:00

Παρασκευή 30 Αυγούστου, Ολυμπία

 

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21:30, έκτος από του θεάτρου Χυτήριο, Παπάγου και Σεπτεμβρίου που αρχίζουν 21:00.

Διάρκεια: 100 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων,

προπώληση: 12 ευρώ

Ανεργίας, φοιτητικό, άνω των 65, πολύτεκνοι: 12 ευρώ

Παιδικό: 10 ευρώ

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκθεση για τον πολιτισμό και τα προϊόντα των ελληνικών Περιφερειών στις Βρυξέλλες – Δ. Πτωχός: «Η Πελοπόννησος αφηγείται αδιάκοπα την ιστορία της Μεσογείου και...

Μήνυμα εξωστρέφειας, πολιτιστικής ταυτότητας και ενίσχυσης των τοπικών προϊόντων έστειλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο «Ιστορία, πολιτισμός και παραδοσιακά προϊόντα ελληνικών Περιφερειών», που εγκαινιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η έκθεση, που διοργανώνεται από τον Ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, φιλοξενεί περίπτερα και εκθέματα από

Συνάντηση Δήμαρχου Γορτυνίας Ευστάθιου Κούλη με το Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα στην Αθήνα

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα στο γραφείο του στο Δημαρχείο Αθηναίων και τον προσκάλεσε να παρευρεθεί στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Γορτυνίας το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου 2025, για τον εορτασμό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, Πολιούχου της Δημητσάνας, έδρας του Δήμου. Ο Δήμαρχος

Υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας την Τετάρτη 25 Ιουνίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 25 Ιουνίου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι

Ξεκινάει από αύριο ο τριήμερος καύσωνας – Έρχονται 42άρια

Από αύριο Τετάρτη 25 Ιουνίου έως και την Παρασκευή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ