Eurovision 2022: Το κοινό έδωσε τη νίκη στην Ουκρανία – Στην 8η θέση η Ελλάδα

O διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision για το 2022 ολοκληρώθηκε και μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε η Ουκρανία με τους Kalush Orchestra και το τραγούδι Stefania.

[iframe width=”725″ height=”408″ src=”https://www.youtube.com/embed/F1fl60ypdLs” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η συμμετοχή της Ουκρανίας συγκέντρωσε 631 βαθμούς.

«Παρακαλώ βοηθήστε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη. Βοηθήστε το Αζοφστάλ τώρα», φώναξε από τη σκηνή, ο τραγουδιστής Ολεχ Πσιουκ μετά την ερμηνεία του τραγουδιού “Stefania” του ουκρανικού συγκροτήματος.

Ο ίδιος είχε δηλώσει για το τραγούδι: «Γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο. Ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου, όμως μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών κι έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του».

Εξαιρετική εμφάνιση και θέση για την Ελλάδα

Η συμμετοχή της Ελλάδας, με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι Die Together κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και τελικά βρέθηκε στην 8η θέση με 215 βαθμούς.

Η ελληνική συμμετοχή πήρε 6 δωδεκάρια και συνολικά 158 ψήφους από τις κριτικές επιτροπές.

Μετά την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών ήταν πρώτο το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον Σαμ Ράιντερ και το τραγούδι Spaceman. Η ψηφοφορία του κοινού, όμως, έκανε την ανατροπή.

H τελική κατάταξη και η βαθμολογία:

FSwSCm5WIAAKqqM

Πηγή: cnn.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...

Κέντρο Κοινότητας | Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης

Ενημέρωση Η προγραμματισμένη κίνηση (29/3/2024) στον Δήμο Τρίπολης, μεταφέρεται λόγω άδειας του οδηγού τηςκινητής μονάδας, από τις 29/3/2024, για την Δευτέρα 1/4/2024.
Μετάβαση στο περιεχόμενο