5 συμβουλές για φωτογράφιση στο χιόνι!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aaron Burden

Αν μια εποχή είναι συνυφασμένη με το χιόνι, αυτή είναι ο χειμώνας – τις τελευταίες ώρες μάς δείχνει τα δόντια του: η κακοκαιρία “Ελπίδα” επελαύνει σε όλη τη χώρα, ενώ χιονίζει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Με φροντίδα για την ασφάλεια και μέριμνα για τη σωστή προετοιμασία, πρόκειται για μια πολύ καλή ευκαιρία για φωτογραφική εξόρμηση!

γράφει ο Νίκος Κατσουλώτος
Διδάκτορας Ψηφιακών Τεχνών, με ειδίκευση στο cinemagraph

Φυσικά τα καιρικά φαινόμενα, όσο έντονα κι αν είναι, δεν είναι ποτέ αρκετά από μόνα τους για να προσδώσουν ενδιαφέρον σε μια λήψη – γι’ αυτό το PhotoNet σας προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές για να βελτιώσετε τις σχετικές φωτογραφίες σας! Μπορείτε να μας στέλνετε τις φωτογραφίες σας στο press@pna.gr ή στο facebook στο  https://www.facebook.com/pnanea για να τις δημοσιεύουμε!!

1. Εκμεταλλευτείτε την λευκότητα και τη φωτεινότητα του χιονιού

fabrizio-conti-Mbm0WnJ5emc-unsplash.jpg

Φανταστείτε δηλαδή ότι βρίσκεστε σε στούντιο φωτογράφισης με ολόλευκο σκηνικό. Το λευκό του χιονιού φωτίζει περισσότερο τα θέματά μας οπότε …εκμεταλλευτείτε το. Αφαιρέστε τα ανεπιθύμητα στοιχεία της εικόνας στο Photoshop, με τη βοήθεια του Content-Aware Tool.

2. Προσθέστε ένα και μόνο χρώμα στη σύνθεση!

ian-matyssik-G3ouskaEKo-unsplash.jpg

Ένα φωτεινό χρώμα, μέσα στο κατάλευκο σκηνικό, τονίζει την αντίθεση και κάνει τη σύνθεση πιο ενδιαφέρουσα. Προσοχή: αφαιρέστε και πάλι τα περιττά στοιχεία καθώς και τα χρωματιστά αντικείμενα όπου είναι δυνατόν στο κάδρο σας.

3. Απαθανατίστε την κίνηση

freestocks-org-5867BKGyCu4-unsplash.jpg

Παίξτε και χαρείτε το χιόνι. Ρυθμίστε την φωτογραφική σας μηχανή σε burst mode και κρατήστε πατημένο το κλείστρο. Στην συνέχεια επιλέξτε την καλύτερη και πιο …αστεία λήψη.

4. Παίξτε με τις σκιές

mattias-olsson-nQz49efZEFs-unsplash.jpg

Βγείτε μια ηλιόλουστη ημέρα στο χιονισμένο τοπίο και εκμεταλλευτείτε την δημιουργία αντιθέσεων που δημιουργούν οι σκιές επάνω στο λευκό χιόνι. Αποφύγετε τις σκληρές σκιές στα πρόσωπα και αναζητήστε ενδιαφέρουσες συνθέσεις!

5. Εκμεταλλευτείτε τα παράγωγα του χιονιού και τους σχηματισμούς του

ben-parker-H3FBy3i9Q7E-unsplash.jpg

Το χιόνι όταν παγώσει δημιουργεί όμορφους κρυστάλλους ενώ και κατά τη διάρκεια καθαρισμού του από τα κρατικά – δημοτικά συνεργεία, δημιουργούνται αντιθέσεις στους δρόμους με το λευκό του χιονιού και το σκούρο χρώμα του οδοστρώματος. Συμπεριλάβετε επίσης ό,τι δημιουργείται εξαιτίας του χιονιού στον περίγυρό σας.


Νίκος Κατσουλώτος

Διδάκτορας Ψηφιακών Τεχνών, με ειδίκευση στο cinemagraph (Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, με θέμα την πολιτική αφίσα (Ακαδημία Τεχνών του Νόβι Σαντ). Είναι Πτυχιούχος Γραφιστικής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συνεργάτης της Νexus Publications AE από το 2009, ως graphic designer και αρθρογράφος. Έχει συγγράψει τα βιβλία “Photoshop …απλά!” και “Cinemagraph” που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας. Από το 2019 είναι contributing writer στην “ΗuffPost Greece” και συνεργάτης της “Εφημερίδας των Συντακτών”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο