Φωτογράφος μετά από 12 Χρόνια, 1250 ώρες δημιούργησε τη μεγαλύτερη σε ανάλυση φωτογραφία του Γαλαξία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Philippe Donn

Στο σχετικό άρθρο του PetaPixel.com, ενημερωνόμαστε πως πρόκειται για μια αλληλουχία λήψεων όπου διαφορετικές περιοχές του γαλαξία έχουν απαθανατιστεί, με λήψεις μακράς έκθεσης – ο σχετικός χρόνος που απαιτήθηκε συνολικά ήταν 1250 ώρες!

[iframe width=”730″ height=”456″ src=”https://www.youtube.com/embed/ODjarYIWxRk” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η τελική δημιουργία, είναι μια εικόνα πλάτους 100.000 pixels (σύνολο, 1.7 gigapixel) και αποτελείται από 234 διαφορετικές λήψεις. Υπολογίζεται, πως απεικονίζει μια γωνία 125° από ένα τμήμα του ουρανού που εκτείνεται από τον αστερισμό του Ταύρου μέχρι εκείνον του Κύκνου. Πρόκειται για ένα χώρο που εμπεριέχει 20 εκατομμύρια ορατά άστρα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Metsavainio: «ορισμένες φωτογραφίες έχουν ληφθεί με μεγαλύτερη έκθεση σε σχέση με άλλες». Η ένωση των εικόνων πραγματοποιήθηκε στο Photoshop, χρησιμοποιώντας ως σημεία σύνδεσης, κοινά άστρα από διαφορετικές λήψεις. Οι μόνες ρυθμίσεις που επεξεργάστηκε αφορούσε τιμές levels, curves και το color balance.

Δείτε ένα από τα δύο 4Κ video που έφτιαξε ο δημιουργός δηλώνοντας το εξής εντυπωσιακό: «Η πρωτότυπη φωτογραφία έχει τόσο υψηλή ανάλυση, που είναι αδύνατο να απεικονιστεί διαμέσου του Ίντερνετ…».

Άρθρο Νίκος Κατσουλώτος 

https://www.nexusmedia.gr/

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο