Για άλλη μια χρόνια ο επιτάφιος του Αγίου Βασιλείου εντυπωσιάζει χωρίς υπερβολικό κόστος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η παράδοση συνεχίστηκε και φέτος και ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη εντυπωσιάζει ελκύοντας τους πιστούς να προσκυνήσουν και να κατανοήσουν το νόημά του.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/LEpus6mOiVg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε, ανέφερε ο προϊστάμενος του ναού, ιερέας Ιωάννης Σουρλίγγας “Το κόστος του στολισμού του επιταφίου είναι πολύ χαμηλό. Οι χάντρες με τις οποίες στολίστηκε, είναι χαμηλής αξίας”,  

”Ωσπερ Πελεκάν τετρωμένος τήν πλευράν Σου, Λόγε”

Οι τέσσερις πελεκάνοι που στέκουν επιβλητικά στις τέσσερις παραστάδες του Επιταφίου, ζωογονώντας με το αίμα τους, τους μικρούς πληγωμένους νεοσσούς τους, προσφέροντας, όπως ο Χριστός μας, το αίμα τους: «σούς θανόντας παῖδας ἐζώωσας, ἐπιστάξας ζωτικούς αὐτοῖς κρουνούς».

Τα κεντρικά σημεία του Επιταφίου έχουν κοσμηθεί με την επιγραφή κεντημένη με πέρλες, η  οποία αναγράφει, «Ὥσπερ Πελεκάν», στο κόκκινο χρώμα του αίματος.

 Η εφαρμογή και αυτού του σχεδίου άρχισε να υλοποιείται πριν από πολλούς μήνες.

“Οι εθελόντριες του ναού έκαναν σπουδαία δουλειά και χρειάστηκαν αρκετούς μήνες, για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Κάθε γυναίκα ασχολήθηκε αποκλειστικά με ένα συγκεκριμένο τμήμα του επιταφίου”, ενώ ανέφερε πως έχουν ήδη σκεφτεί τον στολισμό του επιταφίου για το 2017.

{gallery}epitafios_agioy_basileioy{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο