Κλασσική Λογοτεχνία για παιδιά: Ανακαλύπτοντας την Τζέην Έϋρ της Σαρλότ Μπροντέ

Μαΐου 15, 2021
Μια κλασσική ιστορία με διαχρονική σημασία έρχεται να συστηθεί στους μικρούς αναγνώστες.

Η εξάχρονη Τζέην Έϋρ χάνει αρκετά νωρίς τους γονείς της και αναγκάζεται να ζήσει με τη σκληρή πλούσια θεία της και τα τρία της ξαδέρφια. 'Ώσπου μια μέρα η θεία της αποφασίζει να τη στείλει μακριά σε οικοτροφείο. Χάρη στην αξιοθαύμαστη ευγένεια και δύναμή της καταφέρνει να ξεπεράσει όλες τις κακουχίες και να επιβιώσει σ' αυτό το πολύ σκληρό περιβάλλον.

Λίγα χρόνια αργότερα, βρίσκει δουλειά στο πύργο του Θόρνφιλντ Χολ, ως παιδαγωγός μιας μικρής Γαλλιδούλας, της Αντέλ, όπου ο θετός πατέρας και προστάτης της, ο Έντουαρντ Ρότσεστερ, είναι ένας μυστηριώδης άντρας που συνήθως λείπει αρκετό καιρό στην Ευρώπη. Στο πύργο όμως όπου ζουν συμβαίνει κάτι περίεργο. Ποιο μυστικό προσπαθεί να κρύψει ο Έντουαρντ προκειμένου να προστατεύσει τη Τζέην;

Η Melissa Medina και ο Frederik Colting μέσω της σειράς Κλασσική Λογοτεχνία για Παιδιά συστήνουν στους μικρούς αναγνώστες το διαχρονικό έργο της Σαρλότ Μπροντέ, "Τζέην Έϋρ". Παρακολουθούν την Τζέην από την παιδική της ηλικία μέχρι την ενηλικίωση, καθώς μαθαίνει να είναι καλός άνθρωπος ακόμα κι όταν η ζωή της έδειχνε το σκληρό της πρόσωπο, αυτή δεν χάνει ποτέ την πίστη της. Επιπλέον, ένα μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου βιβλίου είναι η πολύχρωμη εικονογράφηση της Maladina Andronic που κάνει πιο προσιτή και ευχάριστη την επαφή με την ιστορία. Η ανάλυση του έργου και το παιχνίδι των ερωτήσεων που περιλαμβάνονται στοχεύει να διαμορφώσει στους μικρούς μας φίλους το έργο της Σαρλότ Μπροντέ. Αναμφίβολα, η Τζέην Έϋρ δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη καθώς δημιουργεί τα θεμέλια για την διαχρονική αξία των κλασσικών συγγραφέων.

Το παιδικό βιβλίο της σειράς Κλασσική Λογοτεχνία για παιδιά: Ανακαλύπτοντας τη Σαρλότ Μπροντέ - Τζέην Έϋρ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Brainfood. 

Τελευταία τροποποίηση στις 15 Μαΐου 2021 %14:%Μαϊ

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia