Κλασσική Λογοτεχνία για παιδιά: Ανακαλύπτοντας την Τζέην Έϋρ της Σαρλότ Μπροντέ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια κλασσική ιστορία με διαχρονική σημασία έρχεται να συστηθεί στους μικρούς αναγνώστες.

Η εξάχρονη Τζέην Έϋρ χάνει αρκετά νωρίς τους γονείς της και αναγκάζεται να ζήσει με τη σκληρή πλούσια θεία της και τα τρία της ξαδέρφια. ‘Ώσπου μια μέρα η θεία της αποφασίζει να τη στείλει μακριά σε οικοτροφείο. Χάρη στην αξιοθαύμαστη ευγένεια και δύναμή της καταφέρνει να ξεπεράσει όλες τις κακουχίες και να επιβιώσει σ’ αυτό το πολύ σκληρό περιβάλλον.

Λίγα χρόνια αργότερα, βρίσκει δουλειά στο πύργο του Θόρνφιλντ Χολ, ως παιδαγωγός μιας μικρής Γαλλιδούλας, της Αντέλ, όπου ο θετός πατέρας και προστάτης της, ο Έντουαρντ Ρότσεστερ, είναι ένας μυστηριώδης άντρας που συνήθως λείπει αρκετό καιρό στην Ευρώπη. Στο πύργο όμως όπου ζουν συμβαίνει κάτι περίεργο. Ποιο μυστικό προσπαθεί να κρύψει ο Έντουαρντ προκειμένου να προστατεύσει τη Τζέην;

Η Melissa Medina και ο Frederik Colting μέσω της σειράς Κλασσική Λογοτεχνία για Παιδιά συστήνουν στους μικρούς αναγνώστες το διαχρονικό έργο της Σαρλότ Μπροντέ, “Τζέην Έϋρ”. Παρακολουθούν την Τζέην από την παιδική της ηλικία μέχρι την ενηλικίωση, καθώς μαθαίνει να είναι καλός άνθρωπος ακόμα κι όταν η ζωή της έδειχνε το σκληρό της πρόσωπο, αυτή δεν χάνει ποτέ την πίστη της. Επιπλέον, ένα μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου βιβλίου είναι η πολύχρωμη εικονογράφηση της Maladina Andronic που κάνει πιο προσιτή και ευχάριστη την επαφή με την ιστορία. Η ανάλυση του έργου και το παιχνίδι των ερωτήσεων που περιλαμβάνονται στοχεύει να διαμορφώσει στους μικρούς μας φίλους το έργο της Σαρλότ Μπροντέ. Αναμφίβολα, η Τζέην Έϋρ δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη καθώς δημιουργεί τα θεμέλια για την διαχρονική αξία των κλασσικών συγγραφέων.

Το παιδικό βιβλίο της σειράς Κλασσική Λογοτεχνία για παιδιά: Ανακαλύπτοντας τη Σαρλότ Μπροντέ – Τζέην Έϋρ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Brainfood. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο