Στα λημέρια του Γέρου του Μοριά | Λιμποβίσι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το σπίτι της οικογένειας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη βρίσκεται στο Λιμποβίσι Αρκαδίας. Η οικογένειά του ζούσε εδώ για δώδεκα γενιές…

Λιμποβίσι – Drone video

[iframe width=”806″ height=”453″ src=”https://www.youtube.com/embed/E_PpiSuVxVY” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Κωνσταντίνος Ν. Κουτσουράκης | hit-media.gr

Το pna.gr σας παρουσιάζει μια σειρά από βίντεο με Θέμα “Στα λημέρια του Γέρου του Μοριά”. Το πρώτο βίντεο αφορά τον τόπο καταγωγής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το Λιμποβίσι Αρκαδίας.

Οι λήψεις έγιναν με drone και θα προβληθούν περιοχές που έζησε και δραστηριοποιήθηκε ο Αρχιστράτηγος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Στόχος μας εκτός από την καταγραφή των περιοχών αυτών είναι και η τουριστική προβολή των τόπων του Μοριά με τις μοναδικές ομορφιές, τους κρυμμένους  ορεινούς θησαυρούς της Αρκαδικής και Μεσσηνιακής γής.

Το Λιμποβίσι βρίσκεται στο Νομό Αρκαδίας, στα 1200 μέτρα υψόμετρο, πάνω από τις χαράδρες του Μαινάλου. Διοικητικά υπάγεται στην Πιάνα, η οποία σήμερα αποτελεί Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Φαλάνθου, του Δήμου Τρίπολης.

Σήμερα ο περιβάλλων χώρος έχει αναδιαμορφωθεί με δαπάνες του Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Το αναστηλωμένο κτίριο λειτουργεί ως μουσείο της οικογένειας και της Ελληνικής Επανάστασης, είναι κτισμένο δίπλα στο παλιό πατρικό σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και είναι αντίγραφο του παραδοσιακού κολοκοτρωνέικου σπιτιού. Ακόμη έχει αναστηλωθεί και παρακείμενη εκκλησία του Ιωάννη Προδρόμου.

Στην πλατεία του χωριού υπάρχουν πηγές. Το πλάτωμά του αγναντεύει το Μαίναλο και το ιερό Αρκουδόρεμα, το καταφύγιο της Άρκτου των Αρκάδων.

Πολύ κοντά στο Λιμποβίσι, βρίσκεται το επίσης εγκαταλελειμμένο χωριό Αρκουδόρεμα (κοιτίδα της οικογένειας «Μπλάνας»), εκεί όπου πριν από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, είχαν τα λημέρια τους οι Κολοκοτρωναίοι.

Video: hit-media.gr / Κουτσουράκης Κωνσταντίνος

Μουσική : Το παράπονο της φλογέρας – Κώστας Ζακυνθινός

Μουσική επιμέλεια Κωνσταντίνος Τσάμης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο