Διαβάσαμε: “Η προσευχή της Μάντισσας” από τη Γιώτα Γουβέλη

Κάιρο, δεκαετία ’50

Η Αννίτζα, απόγονος της θρυλικής δασκάλας της Ρούμελης, ζει με την οικογένεια της στο Ελ Ζαμάλεκ, μια αριστοκρατική συνοικία της κοσμοπολίτικης αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Η τεταμένη πολιτική κατάσταση και η αβεβαιότητα που επικρατεί τους έχει επηρεάσει φέρνοντάς τους στα όρια της οικονομικής καταστροφής. Ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξουν το καλό όνομα της οικογένειας και να σώσουν τον εμπορικό τους οίκο είναι μέσω ενός καλού γάμου. Όμως ο έρωτας έχει άλλα σχέδια για την ονειροπόλα Μάχη, τη καταπιεστική Άρτεμη, τη καλοσυνάτη Ευανθία και τη μικρή Εριέττα.

Σύντροφος των αδελφών Σωτηριάδου και παιδική τους φίλη είναι η Νουρ, η γοητευτική κεντήστρα του παλατιού που φέρνει πάνω της το μαγικό στίγμα της ερήμου. Σε ένα από τα δυσοίωνα οράματά της, βλέπει το μαύρο πέπλο του θανάτου πάνω από τις αγαπημένες της φίλες και προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να τις προειδοποιήσει. Η κατάσταση όμως στο Κάιρο γίνεται ολοένα εκρηκτική, η Νουρ και οι τέσσερις αδελφές φοβούνται για το τι θα τους επιφυλάσσει η μοίρα. Η μόνη λύση για να επιβιώσουν είναι να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια του με κάθε κόστος.

Η Γιώτα Γουβέλη επιστρέφει με τη “Προσευχή της Μάντισσας” και μας ταξιδεύει στο σαγηνευτικό Κάιρο. Οι περιγραφές της είναι άκρως παραστατικές και μεταφέρει με απόλυτη επιτυχία τον αναγνώστη σε μια άλλη εποχή. Οι χαρακτήρες της είναι άρτια δομημένοι και έχουν τη δική τους δυναμική μέσα στην ιστορία καθώς του διαφεντεύει η αγάπη και η μοίρα. Επιπλέον σ’ αυτό το βιβλίο ο αναγνώστης θα συναντήσει χαρακτήρες – κλειδιά από το προηγούμενο μυθιστόρημα της συγγραφέως “Το Δάκρυ της Μάντισσας” που όμως δεν επηρεάζουν την πλοκή αλλά εισάγουν τον αναγνώστη με ομαλό τρόπο στην ιστορία. Παρόλα αυτά, σας ευχόμαστε να απολαύσετε τη “Προσευχή της Μάντισσας” όπως την απολαύσαμε και εμείς.

Το μυθιστόρημα της Γιώτας Γουβέλη “Η προσευχή της Μάντισσας” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο