Διαβάσαμε: “Κάπου χωρίς να το ξέρουμε” από τη Μεταξία Κράλλη

Oι δρόμοι τους διασταυρώνονται πολλές φορές, χωρίς όμως ποτέ να συναντηθούν οι δυο τους. Κι αυτό το κάτι παραπάνω, αυτό που όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται να ζήσουν, φαίνεται να τους ξεφεύγει. Γιατί στην αληθινή ζωή τα πράγματα δεν έρχονται πάντοτε όπως θα έπρεπε να έρθουν. Ή μήπως όχι;

Μάχος και Χρύσα, Χρύσα και Μάχος. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι που μεγαλώνουν στην ίδια πόλη, μέσα σε δύο οικογένειες με βαθιά ριζωμένες αυστηρές αρχές και αξίες. Οι δρόμοι τους είναι παράλληλοι. Ταλαιπωρούνται, ενθουσιάζονται, πενθούν, διασκεδάζουν, πέφτουν αλλά ξανασηκώνονται ακόμα πιο δυνατοί. Κάποιες φορές οι δρόμοι τους συναντιούνται, κάποιες άλλες απομακρύνονται.

Η ανάγκη τους να γίνουν ευτυχισμένοι θα τους οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις όπου οι συνέπειες θα τους αφήσουν πικρή γεύση. Πάντα όμως θα νιώθουν ότι κάτι τους λείπει μέχρι να αποφασίσει η μοίρα να εκπληρώσει την επιθυμία τους και επιτέλους να συναντηθούν.

Στο “Κάπου χωρίς να το ξέρουμε” παρακολουθούμε τη ζωή δύο νέων ανθρώπων που προέρχονται από δύο οικογένειες που φέρουν από γενιά σε γενιά τις αυστηρές τους αρχές. Η Μεταξία Κράλλη υφαίνει την ιστορία της έχοντας ως φόντο την Αθήνα του 1979, μια Αθήνα που με την πάροδο του χρόνου εξελίσσεται και δημιουργώντας σταδιακά ένα αίσθημα αποξένωσης που επιβάλλει τους γρήγορους ρυθμούς ζωής στους κατοίκους της. Η αφήγηση της είναι ήρεμη χωρίς να προκαλεί εντάσεις καθώς με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει να μεταφέρει το μήνυμα που θέλει. Να έχει ο καθένας μας υπομονή και πίστη για να βρούμε τη πραγματική ευτυχία ώστε να έρθει ο ένας κοντά στον άλλο. Στη προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα αξιόλογο κοινωνικό μυθιστόρημα από μια καταξιωμένη συγγραφέα που μεταφέρει την εικόνα μια κατάστασης που επικρατεί στη σύγχρονη εποχή.

Το μυθιστόρημα της Μεταξίας Κράλλη “Κάπου χωρίς να το ξέρουμε” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο