Διαβάσαμε: “Επικίνδυνες Γυναίκες” των George R. R. Martin και Gardner Dozois

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εδώ δεν θα βρείτε αβοήθητα θύματα, τα οποία έντρομα, στέκονται στην άκρη της σκηνής κλαψουρίζοντας, ενόσω ο ήρωας πολεμά το τέρας ή ξιφομαχεί με τον κακό, και, αν προσπαθήσετε να δέσετε αυτές τις γυναίκες στις ράγες του τρένου, θα ανακαλύψετε πως την έχετε βάψει. Όμως θα βρείτε πολεμίστριες που κραδαίνουν τα σπαθιά τους, ατρόμητες πιλότους σε μαχητικά αεροπλάνα και γυναίκες αστροναύτες που φτάνουν μέχρι τις εσχατιές του διαστήματος· επικίνδυνες κατά συρροή δολοφόνους, φανταστικές γυναίκες υπερήρωες, πανούργες και πλανεύτρες femmes fatale, μάγισσες, κακά κορίτσια που ζουν δύσκολη ζωή, λησταρχίνες και επαναστάτριες, επιζήσαντες που δίνουν μάχη σε ένα μέλλον μετά την αποκάλυψη, γυναίκες ιδιωτικές ντετέκτιβ, βλοσυρές γυναίκες που κρεμούν δικαστές, ψηλομύτες βασίλισσες που κυβερνούν ολόκληρα έθνη και οι οποίες λόγω της ζήλιας και της φιλοδοξίας τους καταδικάζουν χιλιάδες ανθρώπους σε διάφορους φρικτούς θανάτους, τολμηρές γυναίκες που καβαλούν δράκους και άλλες πολλές.

Η δυναμική Ραΐσα Στεπάνοβα μας πηγαίνει στο ρωσικό μέτωπο και στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς είναι πρόθυμη να αναλάβει τις πιο επικίνδυνες αποστολές ακόμα και αν πρόκειται αυτές να την σκοτώσουν. Η νεαρή μάγισσα Μόλι που προσπαθεί να συνεχίσει τη μάχη ενάντια στις δυνάμεις τους. Η επικηρυγμένη λησταρχίνα Σάι όπου η μοναδική της επιθυμία ήταν να γίνει κάποια που θα μιλούσε γι’ αυτή όλος ο κόσμος παρόλα αυτά όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Αυτές και άλλες πολλές πρόκειται να συναντήσετε μέσα στις σελίδες αυτής της ανθολογίας.

Ο George R. R. Martin Martin και ο Gardner Dozois ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας συστήνουν τος Joe Abercrombie, Megan Abbott, Cecelia Holland, Brandon Sanderson και άλλους πολλούς. Κάποιοι από αυτούς είναι ήδη γνωστοί μέσα από τα διηγήματά τους στο ευρύ αναγνωστικό κοινό ενώ κάποιοι άλλοι μας συστήνονται για πρώτη φορά με τις τολμηρές ιστορίες τους. Τα περισσότερα διηγήματα είναι μικρά σε έκταση ενώ ορισμένα από αυτά είναι ολόκληρες νουβέλες. Οι χαρακτήρες σε κάθε διήγημα είναι καλά δομημένοι και ξεδιπλώνονται σταδιακά μέσα από τα εμπόδια που εμφανίζονται στο διάβα τους. Είτε επιλέξετε να διαβάσετε μεμονωμένες ιστορίες είτε ολόκληρη την ανθολογία, ένα πράγμα είναι σίγουρο, ο Martin και ο Dozois θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον  πιο απαιτητικό αναγνώστη.

Η ανθολογία των George R.R. Martin και Gardner Dozois “Επικίνδυνες Γυναίκες” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

Υπουργείο Παιδείας: Αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις φοιτητών

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους...

ΟΕΒΕ Αρκαδίας: Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας για εργοδότες

Η ΟΕΒΕ Αρκαδίας διοργανώνει “Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στον Δήμο Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας

Ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Άστρους ανακοινώνει ότι θα γίνει διακοπή ρεύματος,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο