Διαβάσαμε: “Το λιμάνι των χαμένων γυναικών” από τη Νάγια Δαλακούρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκεφτόταν τη ζωή που είχε ζήσει, λαμπερή, τρυφερή και ανέμελη, καθώς και ότι έπειτα έπρεπε να εντάξει στη νέα ζωή της το χειρότερο που είχε συμβεί και να ζει με αυτό αδιάκοπα, στο σκοτάδι του Άδη, σαν την Ευρυδίκη, που περιμένει να την ελευθερώσει ο Ορφέας, να την ξαναφέρει στο φως.

Μπουένος Άϊρες, 1912

Η Ρόζα φτάνει στο μεγάλο πόρτο της Νότιας Αμερικής έχοντας πάνω της ακόμα το άρωμα της Σικελίας και ένα οικογενειακό φυλαχτό να της υπενθυμίζει τη παλιά της ζωή. Μια μετανάστρια ανάμεσα σε χιλιάδες, που ονειρεύονται μονάχα να στεριώσει, μα αγνοεί ότι η ευτυχία βιάζεται να πετάξει μακριά. Από τη μια στιγμή στην άλλη η Ρόζα βρίσκεται στη Μπέλα Σιτσιλιάνα, το πιο φημισμένο πορνείο στην αποπνικτική περιοχή του Σαν Τέλμο. Εκεί θα γνωρίσει για πρώτη φορά τη θεία της και ιδιοκτήτρια του, τη περιβόητη Τζουλιέτα Μπριγκάντε. Ένα είναι σίγουρο, η εμφάνιση της θα ανασύρει επώδυνες αναμνήσεις από το παρελθόν.

Ο Λουίς, γεννημένος στη περιοχή της Μπόκα, με ρίζες από τη μακρινή Ανδαλουσία, ζει στον υπόκοσμο του λιμανιού και είναι μέλος της Μαφίας, ελέγχει ολόκληρη τη περιοχή. Έχει σταματήσει να ονειρεύεται και να ελπίζει σε μια καλύτερη ζωή. Ξέρει ότι εκείνο το λιμάνι θα έχει για στέμμα του πάντα τη θλίψη.

Μέχρι που οι δύο νέοι συναντιούνται τυχαία. Τότε όλα αλλάζουν, δημιουργείται ανάμεσά τους μια ισχυρή έλξη. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους, ωστόσο είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ως την άκρη του κόσμου για να είναι για πάντα μαζί. 

Είναι γνωστό πως η μοίρα δε ξεγελιέται, κι όταν κάτι είναι γραφτό, συνηγορεί η φύση ολάκερη για την πραγματοποίησή του.

Η Νάγια Δαλακούρα κάνει δυναμικό ντεμπούτο με “Το λιμάνι των χαμένων γυναικών”. Η ιστορία της είναι γεμάτη πάθος, ένταση, δράση και αρκετές ανατροπές. Μέσα από τις σελίδες του περιπλανιόμαστε στα σκοτεινό κόσμο του υποκόσμου και των ξέφρενων ρυθμών του αργεντίνικου ταγκό στο Μπουένος Άιρες, ταξιδεύουμε στις Πάμπας και φτάνουμε στη Γη του Πυρός. Οι χαρακτήρες εξελίσσονται και τολμούν να κυνηγήσουν τα άπιαστα όνειρά τους με κάθε κόστος. Κλείνοντας “Το λιμάνι των χαμένων γυναικών” είναι μια ιστορία που μας συγκινεί και μας παρασύρει σε μια άλλη εποχή. 

Το μυθιστόρημα της Νάγια Δαλακούρα “Το λιμάνι των χαμένων γυναικών” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο