Καλοκαιρινό χορωδιακό ρεσιτάλ από τις χορωδίες «Womensing και Ορφέα Τρίπολης» (video – pics)

Καλοκαιρινό χορωδιακό ρεσιτάλ με την αμερικανική χορωδία «Womensing» και την χορωδία του Ορφέα Τρίπολης πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 13/07 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/83iABBi9X9g” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η αμερικανική γυναικεία χορωδία Womensing, ιδρύθηκε το 1965 και διακρίθηκε άμεσα σε ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει όλα τα είδη της μουσικής για γυναικεία χορωδία, από τα παραδοσιακά μέχρι τα σύγχρονα και από τα μεγάλα κλασικά έργα μέχρι την ποπ. Στις συναυλίες τους έχουν συμπράξει με πλήθος διάσημων ορχηστρών και σολίστ, έχουν παρουσιάσει έργα γραμμένα ειδικά γι’ αυτές και εμφανιστεί σε μεγάλες αίθουσες σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ασία. Καλλιτεχνικός τους διευθυντής είναι ο Ofer dal Lal και υπέυθυνος για την προετοιμασία ο πιανίστας Paul Caccamo.

ΧΟΡΩΔΙΑ «ΟΡΦΕΑΣ» ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Η χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης ιδρύθηκε το 1979 και διατηρεί μικτό, εκκλησιαστικό και παιδικό τμήμα. Το μικτό τμήμα διευθύνει η Μαέστρος κα Χριστίνα Αθανασοπούλου και το παιδικό τμήμα η κα. Γιέλενα Γιοβάνοβιτς.

Στην καλλιτεχνική του πορεία, ο «ΟΡΦΕΑΣ» έχει να επιδείξει πλούσια και συνεχή καλλιτεχνική δραστηριότητα, συμμετέχοντας σε περισσότερες από 700 μουσικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες, μουσουργούς και μαέστρους, μεταξύ των οποίων οι κκ Γιάννης Μαρκόπουλος, Δημήτρης Παπαποστόλου, Ματθαίος Λεγάκης, Γιώργος Αραβίδης, Νίκος Τάτσης, Αντρέας Πυλαρινός, Θεόδωρος Λεμπέσης, Παναγής Μπαρμπάτης, Ιωάννης Μεταλλινός, και με καλλιτέχνες από την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και με ορχήστρες όπως η «Παλίντονος Αρμονία», η NuovArte και η Sinfonietta Αθηνών.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο