“BassDelightftMcYinka” | Κατάκολο, 6 Ιουλίου 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O κορυφαίος Έλληνας Mc& ο πρωτοπόρος dj στον Πολυχώρο Agora.

To Πλανώδειο παρουσιάζει τους BassDelightftMcYinka σε ένα εξαιρετικά ανεβαστικό dj/mcshow στο Κατάκολο!

Η εμβληματική φυσιογνωμία της underground αθηναϊκής σκηνής, τραγουδιστής των ImamBaildi κι όχι μόνο, ράπερ, drum ‘n’ bass MC, μουσικός, παραγωγός αλλά και DJ, ακόμα και… ηθοποιός, με μεγάλη προσωπική διαδρομή και πολλές συνεργασίες ΜcYinka

και ο πρωτοπόρος κι ένας από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους dj’s του είδους στην Ελλάδα DimitrisBassDelight, εμφανίζονται το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 10:30 το βράδυ, στον ΠολυχώροAgoraOpenHall.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Το BassDelightCrew έχει έδρα την Πάτρα και είναι μια ομάδα από dj’s και παραγωγούς αφιερωμένη στην διάδοση της Jungle / DnB / Reggae / Dub κουλτούρας και μουσικής.

Αποτελεί έμπνευση και δημιουργία του Δημήτρη (DimitrisBassDelight), ενός από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους dj’s του είδους στην Ελλάδα. Ενεργός από το 1993, είναι μέρος της ζωντανής ιστορίας της “jamaican-uk” σκηνής της πόλης και της χώρας γενικότερα.

Το Crew έχει διοργανώσει και έχει συμμετοχή σε εκατοντάδες events στην Πάτρα και την Αθήνα, ενώ και έχει μοιραστεί τα decks με μερικά πολύ σημαντικά ονόματα της χώρας, όπως οι AnnaMystic, BlendMishkin, MC Yinka, Fleck, Junior SP, Msdos, Blunt, Bnc,BigShine, Jeph1, Insom, Kredo κ.ά., αλλά και της διεθνούς σκηνής: KennyKen, Bladerunner, Aries, RunTingz, JackyMurda, Serial Killaz, Frisk, DubPistols, DirtyDubsters, DJ Vadim, Jstar, Dreadsquad κλπ.

Ο MC Yinka έκανε τα πρώτα του βήματα στην Αθηναική σκηνή το 1998 κάνοντας Mcing σε Drum’n’Bassparties μαζί με τον DjTexture όπου αποτελούσαν την ομάδα των «UrbanLinks».Δημιούργησε το HipHop συγκρότημα «Αδιάσπαστη Ουσία» με το οποίο δισκογράφισε συμμετέχοντας με δύο κομμάτια στην συλλογή «HipHopDon’tStop»τηςMBI.Συνεργάστηκε για ένα διάστημα 5 χρόνων με το ElectroEthnic συγκρότημα «Palyrria»,παίζοντας μαζί τους σε συναυλίες και συμμετέχοντας στο δεύτερο τους Lp «Palyrria».Έχει κάνει Φωνητικά σε διάφορα HipΗop, Drum’n’Bass, Funk, Reggae, Freestyle parties με διάφορους καταξιωμένους Djs στην Αθηναική σκηνή. Μαζί με τον Κώστα Γιουγιουμτζή αποτελούν το συγκρότημα «Παράγοντες»,όπου με τα HipHopgroup «F.F.C» και «Ανάφλεξη» κάνανε την HipHopcollectiva «Αντίξοες Παραγωγές» κυκλοφορώντας το 2006 το album «Αντίξοη Τροχιά» από την «Ηχοτρον». Σαν μπασίστας είναι του ElectroDub συγκροτήματος «Direct Connection» όπου κυκλοφόρησαν το 2007 τον δίσκο «DubInfection». Σαν σόλο καλλιτέχνης κυκλοφορεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Αλάνα»το 2009 από την εταιρία «Μέλυδρο», με διανομή από την ΕΜΙ. Σαν rapper και τραγουδιστής είναι μέλος της Funk, HipHop, Soul μπάντας «SreetBuzz», της NuJazz μπάντας «BoogieBase», της SoulEasyListening μπάντας «Dr.Votkatini» και της World Pop μπάντας «ImamBaildi». Από δικά του projects έχει δημιουργήσει τους «Urbanix», μπάντα με την οποία έπαιζε τραγούδια από την δισκογραφία του και μετέπειτα τους «Fuzics»,όπου είναι και η τωρινή του μπάντα. Σαν ηθοποιός έπαιξε στην ταινία «Ομηρος»του Κωνσταντίνου Γιάνναρη και στο θεατρικό έργο «Festen» της Αλίκης Δανέζη με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη,την Θέμις Μπαζάκα…Στην μουσική παράσταση «Νέκυια»της Φωτεινής Παπαδοδήμα, στην παράσταση «Ο Καυγαντζής» της Βάνας Πεφάνη, «IndianSummer» της Ελένης Μπόζα και στην «Αιώνια Ειρήνη»του Δημήτρη Ζωγραφάκη. Συνεργάστηκε με τον Φίλιππο Πλιάτσικα στο album «Ομνια» στα κομμάτια «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη» και «Αν θα μπορούσα». Έχει συμμετάσχει σε διάφορα γνωστά festival όπως «SunchFestival», «SamothrakiDanceFestival», «RockWaveFestival», «Μέρα της Μουσικής», «RoskildeFestival», «LowlandsFestival», «SzigetFestival», «MontrealJazzFestival», «EthnosurFestival», «Festivald’eteQuebec»…και έχει παίξει σαν supportact σε παγκοσμιους γνωστούς καλλιτέχνες όπως «MethodMan», «Skatalites», «Orishas», «DeliquentHabits», «Nneka», «ThieveryCorporation»…

Links:

https://www.facebook.com/Bass-Delight-828246050654437/

https://m.soundcloud.com/jamaican-bass/jamaican-bass-according-to-bass-delight

https://www.facebook.com/cannibalradio/videos/10155249269762714/

https://m.youtube.com/watch?v=JhuDbvEmpGg

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης

Την Κυριακή 21/04/2024 λόγω επειγουσών εργασιών συντήρησης του δικτύου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο