Ιστορίες Μυστηρίου: “Με τα μάτια κλειστά” του Gianrico Carofiglio

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συχνά του ερχόταν στο νου εκείνη η δίκη και όσα συνέβησαν μετά. Συχνά αναρωτήθηκα αν τα πράγματα μπορούσαν να πάνε διαφορετικά και πόσο εξαρτήθηκαν από μένα, από τη συμπεριφορά μου στη δίκη, από τον τρόπο που ανέκρινα τον Σιανάτικο.

Δε βρήκα ποτέ μια ουσιαστική απάντηση, κι ίσως να είναι καλύτερα έτσι.

Η νεαρή Μαρτίνα Φουμάι έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος είναι γιος ενός ισχυρού δικαστή της Ιταλίας. Κανένας δικηγόρος δεν αναλαμβάνει την υπόθεση γιατί φοβάται τις συνέπειες.

Ο δικηγόρος Γκουίντο Γκουεριέρι αποφασίζει να αναλάβει την εν λόγω υπόθεση και να εναντιωθεί στο δικαστικό status quo του Μπάρι. Παρόλα αυτά, οπλίζεται με θάρρος και τόλμη για να αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη και καθοριστική υπόθεση για την καριέρα του, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ανιχνεύσει κάθε πληροφορία που θα τον βοηθήσει να σχεδιάσει τη τακτική που θα ακολουθήσει  “χτυπώντας” στο αδύναμο σημείο τον “αντίπαλό” του.

Το μυστικό πρέπει να κρύβεται στο να μπορείς να βρεις το σημείο όπου η αντίσταση ισορροπεί με την υποχωρητικότητα· υποχωρητικότητα και αντίσταση· αδυναμία και δύναμη. Η αρχή της νίκης θα έπρεπε να συνίσταται όλη σε αυτό. Να κάνεις ακριβώς το αντίθετο από αυτό που περιμένει ο αντίπαλος και που εσένα σου φαίνεται φυσικό ή αυθόρμητο. Ό,τι κι αν σημαίνουν αυτές οι δύο λέξεις.

Ο Gianrico Carofiglio (Τζανρίκο Καροφίλιο) μέσα από το μυθιστόρημα “Με τα μάτια κλειστά” θίγει καίριας σημασίας κοινωνικά θέματα όπως τη γυναικεία και παιδική κακοποίηση, τη διαφθορά της δικαιοσύνης και τις συνέπειες που επιφέρει η κατάχρηση της εξουσίας. Ο τρόπος γραφής του είναι απλός και λιτός ενώ η αφήγησή του αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη από την πρώτη σελίδα. Δίχως άλλο, το συγκεκριμένο μυθιστόρημα είναι ένα εξαιρετικά καλογραμμένο δικαστικό θρίλερ, στο οποίο ο συγγραφέας σκιαγραφεί και συνθέτει με ακρίβεια τη ψυχοσύνθεση των ηρώων καθώς και το τέλος που δίνει ανατρέπει όλα τα δεδομένα.

Το μυθιστόρημα του Gianrico Carofiglio “Με τα μάτια κλειστά” είναι το 6ο κατά σειρά λογοτεχνικό μυθιστόρημα της σειρά Aldina Μυστήριο και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Gutenberg.

Σχετικά άρθρα

Ιστορίες Μυστηρίου: “Ο Βραζιλιάνικος Αγριόγατος και Άλλες Ιστορίες Μυστηρίου” του Arthur Conan Doyle

Ιστορίες Μυστηρίου: “Ο Ασημένιος Καθρέφτης και Άλλες Ιστορίες Μυστηρίου” του Arthur Conan Doyle

Ιστορίες Μυστηρίου: “Υπόθεση Λέβενγουορθ” της Anna Katharine Green

Ιστορίες Μυστηρίου: “Το Θαμμένο Μυστικό” του Wilkie Collins

Ιστορίες Μυστηρίου: “Υπόθεση Λερούζ” του Έmile Gaboriau

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο