Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων πραγματοποίησε και φέτος την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη επiσκεψή του στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων πραγματοποίησε και φέτος την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη επiσκεψή του στην Αθήνα.
Πράγματι, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 το πρωί, ξεκίνησε μία ομάδα από την Τρίπολη και, φθάνοντας στην Αθήνα, συνάντησε μία άλλη ομάδα συνοδοιπόρων.

Οι επισκέψεις αυτές σκοπό έχουν να γνωρίσουν οι φίλοι και τα μέλη μας πτυχές της ιστορίας της πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους.
Φέτος επιλέξαμε την ξενάγησή μας στην Συνοικία των Θεών, την Πλάκα, και τα Αναφιώτικα.
Η περιοχή αυτή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί μπορεί κάποιος να γνωρίσει την ιστορία των Αθηνών, από την κλασική εποχή μέχρι και σήμερα, αφού σώζονται αρκετά μνημεία όλων των ιστορικών περιόδων.
Αφετηρία μας ήταν η συμβολή των οδών Φιλλελήνων και Κυδαθηναίων και τέρμα η βιβλιοθήκη του Αδριανού και το εκκλησάκι του Αγ. Ελισαίου, δύο βήματα από την πολύβουη πλατεία Μοναστηρακίου.
Η εξαιρετική, λεπτομερής και εμπεριστατωμένη ξενάγηση της ξεναγού μας κ. Μελίνας Παυλίδου μάς έκανε γνωστή την συναρπαστική, διαχρονική ιστορία, εν πολλοίς άγνωστη, της πόλης των Αθηνών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Βυζαντινή και Οθωμανική περίοδο με συχνές αναφορές στην ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, λαογραφία και λογοτεχνία.
Η ξενάγηση διήρκησε περίπου τρεις ώρες και στην συνέχεια υπήρξε ελεύθερος χρόνος για καφέ και ψώνια στους κατάμεστους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, αφού και ο καιρός ήταν κατάλληλος.
Κλείνοντας, να ευχαριστήσουμε την κ. Παυλίδου για την άψογη ξενάγησή της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024 Το Πάσχα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας...

Πρεμιέρα για πέντε ταινίες: Ξεχωρίζει η «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» των Unboxholics

Οι ταινίες που προβάλλονται στα Victoria Cinemas Cineville Τρίπολης Πρόγραμμα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο