Crime Time: “Φαλκό” του Αρτούρο Πέρεθ – Ρεβέρτε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το να σκοτώνεις δεν είναι δύσκολο. Το δύσκολο είναι να διαλέξεις τη στιγμή και τον τρόπο. Το να σκοτώνεις ένα ανθρώπινο ον είναι σαν να παίζεις εφτάμιση, αφού ένα χαρτί περισσότερο ή λιγότερο μπορεί να τα χαλάσει όλα. Το να σκοτώνεις απρομελέτητα ή σε κατάσταση παροξυσμού είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις ακόμα κι αν είσαι ο τελευταίος ηλίθιος.

Ισπανία, 1936

Μια γυναίκα ταξιδεύει με το τρένο από το Παρίσι προς τη Βαρκελώνη δολοφονείται επειδή είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ισπανίας. Ο Λορένθο Φαλκό έχει αναλάβει να προετοιμάσει το έδαφος. Οι οδηγίες που έχει λάβει είναι σαφής, δεν λερώνει τα χέρια του με αίμα, υπάρχουν άλλοι για τη βρώμικη δουλεία.

Στη Σαλαμάνκα, ο Ναύαρχος, πίσω από τον οποίο κρύβεται ο ίδιος ο Φράνκο, αναθέτει στον Φαλκό μια δυσκολη αποστολή, να απελευθερώσει τον ιδρυτή της φασιστικής Φάλαγγας, Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα. Σύντροφοί του στην περιπέτεια αυτή θα είναι τα αδέρφια Χίνες και Κάρι Μοντέρο και η μυστηριώδης Εύα Ρενχέλ. Αν πετύχουν σε αυτή την αποστολή μπορεί ν’ αλλάξουν τη ροή της ισπανικής ιστορίας, αν όχι τότε οι ζωές τους θα βρεθούν σε μεγάλο κίνδυνο.

Ο Αρτούρο Πέρεθ – Ρεβέρτε συνυφαίνει αριστοτεχνικά τη πραγματικότητ με τη μυθοπλασία. Στην ιστορία αυτή πρωταγωνιστεί ένας ήρωας γοητευτικός, φιλόδοξος και αδίστακτος που είναι πρόθυμος να φτάσει στα άκρα. Η ιστορία που μας αφηγείται είναι καλογραμμένη και ιδιαίτερα πρωτότυπη, ενώ παράλληλα μας ξαφνιάζει με τις συχνές και αλλεπάλληλες ανατροπές. Αν είστε λάτρεις των Ισπανών συγγραφέων, όπως του Κάρλος Ρουίθ Θαφόν, τότε ο Αρτούρο Πέρεθ – Ρεβέρτε και ο “Φαλκό” θα σας μαγέψουν.

Το μυθιστόρημα του Αρτούρο Πέρεθ – Ρεβέρτε “Φαλκό” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο