Ταξίδι στην τέχνη της αναμονής – Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο σιδηροδρομικό σταθμό Τρίπολης

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Τρίπολης είναι ένα γοητευτικό μνημείο πρότυπης αρχιτεκτονικής ομορφιάς του 19ου αιώνα.

Ένας σταθμός από τον οποίο έχουν περάσει εκατομμύρια ταξιδευτές, όταν το τρένο ήταν το κύριο μέσο μεταφοράς και συνέδεε εμπορικά τα μεγάλα αστικά κέντρα με την επαρχία.
Αυτό λοιπόν το κτήριο αυτό μας μαρτυρά τις τόσο ζωντανές ταξιδιωτικές μνήμες από τον περασμένο αιώνα μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, μιας και παραμένει ανενεργό τα τελευταία χρόνια.
…Ανενεργό… κλειστό, …απλά ένα βουβό κουφάρι, …ένα φάντασμα του ζωντανού παρελθόντος του, ποτισμένο με τα δάκρυα του αποχωρισμού και φωτισμένο με την χαρά και την ανυπομονησία των ταξιδιών και των εκδρομών.
Η Τέχνη όμως μπορεί να κάνει την διαφορά με τον δικό της μοναδικό κι αισιόδοξο τρόπο Έτσι μερικοί εικαστικοί καλλιτέχνες της πόλης μας αποφάσισαν να ανοίξουν τις κλειστές σκονισμένες και σκουριασμένες πορτες της εγκαταλελειμμένης αίθουσας αναμονής του Σιδηροδρομικού σταθμού και να δώσουν πνοή στον χώρο παρουσιάζοντας έργα τους, ενώ θα γίνουν και προβολές ταινιών στον χώρο.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 έως και τις 21 Ιουνίου 2019 (ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00-14:00 & 18:00-24:00) ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 20:00

Την τελετή των εγκαινίων θα χαιρετίσει ο ξεχωριστός εικαστικός καλλιτέχνης και τιμημένος στο εξωτερικό, ο τριπολιτσιώτης Νίκος Φλώρος, ενώ η βραδιά θα καλυφθεί με τις γοητευτικές βραχνές μελωδίες του σαξοφώνου σε μια ιδιαίτερη Live jazz performance.

ekthesi ose afisa

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο