Crime Time: “Φοβού τους Δαναούς” του Philip Kerr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θέμα με την εμπιστοσύνη είναι ότι δεν υπάρχει βάση γι’ αυτή. Για να δείξεις εμπιστοσύνη στους άλλους πρέπει να αγνοήσεις τα πιο ισχυρά σου ένστικτα, όλη σου την εμπειρία, να αγνοήσεις τη δυσπιστία σου. Η ουσία είναι ότι ο μόνος τρόπος για να είσαι ποτέ σίγουρος αν μπορείς να βασιστείς σε κάποιον ή όχι είναι να βασιστείς επάνω του. Αλλά αυτό δεν έχει πάντοτε καλά αποτελέσματα. Οι άνθρωποι συνήθως συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι και προδίδουν την εμπιστοσύνη σου, και το πράγμα τελειώνει εκεί. Φυσικά, αν ξέρεις ότι θα την προδώσουν, τότε δεν πρόκειται να απογοητευτείς.

Μόναχο, 1957

Ο Μπέρνι Γκούντερ εργάζεται στο νοσοκομείο του Σβάμπινγκ με το ψευδόνυμο Κρίστοφ Γκαντς. Σε μια εποχή που πολλοί Ναζί φαίνεται να αναλαμβάνουν καίριες κυβερνητικές θέσεις, εκείνος προσπαθεί να ξεχάσει το παρελθόν και ν’ αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες. Μόνο που αυτή τη φορά οι εργοδότες του τον προσεγγίζουν και του αναθέτουν μια αποστολή, που δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται: να ταξιδέψει στην Αθήνα και να διερευνήσει την υπόθεση ενός ναυαγίου που συνέβη στα ελληνικά εδάφη.

Στην Αθήνα ο Γκούντερ συναντά τον ιδιοκτήτη του πλοίου και πρώην στρατιώτη της Βερμάχτ, Ζίγκφριντ Βίτσελ. Την επόμενη μέρα από τη συνάντηση ο Βίτσελ βρίσκεται νεκρός σε ένα σπίτι κάτω από την Ακρόπολη. Ο Γκούντερ βρίσκεται τη λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο και με τον αστυνομικό Λεβέντη να τον εκβιάζει, αναγκάζεται να συνεργααστεί μαζί του προκειμένου να εντοπίσουν τον πραγματικό ένοχο. Όλα τα στοιχεία οδηγούν σε ένα πρώην αξιωματικό των Ες – Ες, ένα άτομο που φαίνεται και δε δείχνει διατεθειμένο ούτε να ξεχάσει ούτε να συγχωρήσει. Ένα είναι σίγουρο… αυτή η υπόθεση θα τους οδηγήσει σε δύσβατα μονοπάτια.

Ο φημισμένος συγγραφέας Philip Kerr σεβόμενος τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην έπειτα μεταπολεμική περίοδο, δημιούργησε μια ιστορία με πολλές ανατροπές, ηθικό διλλήματα και σκοτεινά μυστικά με φόντο την Αθήνα του 1957. Η καλοδουλεμένη πλοκή και η ζωντανή αφήγηση του, μας κρατάει με τέτοιο τρόπο αμείωτο το ενδιφέρον που μας κάνει ν’ αναρωτιώμαστε μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι ήρωες. Δίχως αμφιβολία το εν λόγω μυθιστόρημα αποτελεί μια εγγυημένη επιλογή για τους λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Το μυθιστόρημα του Philip Kerr “Φοβού τους Δαναούς” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο