Μαΐου 15, 2019

Crime Time: "Το Μήνυμα" της Yrsa Sigurdardottir

Το 2016 θα πεθάνουν οι παρακάτω άνθρωποι: Κ, Σ, ΜΠ. Τ., Γ. Γ, Ο. Β. και Ι. δεν θα λείψουν σε κανέναν. Και πολύ λιγότερο σε μένα. Δεν βλέπω την ώρα.

Στο εσωτερικό μιας σχολικής χρονοκάψουλας, που ανοίχτηκε δέκα χρόνια μετά, ανακαλύπτεται μια περίεργη επιστολή που προβλέπει τον θάνατο έξι ανθρώπων. Στο μήνυμα αυτό είναι γραμμένα τα αρχικά Κ., Σ., ΜΠ. Τ., Γ. Γ., Ο. Β. και Ι. Σίγουρα όμως, αν γράφτηκε από κάποιο δεκατετράχρονο έφηβο, δεν μπορεί να είναι παρά ένα κακόγουστο αστείο.

Ο ντετέκτιβ Χούλνταρ, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση, σκέφτεται πως το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής δεν μπορεί να είναι αληθινή απειλή. Θεωρεί πως το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών του ανέθεσε την έρευνα μόνο και μόνο για να τον κρατήσουν μακριά από σοβαρές υποθέσεις που θ' άξιζαν πραγματικά τον χρόνο του. Παρόλα αυτά στρέφεται στην ψυχολόγο Φρέιγια για να τον βοηθήσει να καταλάβει τα πιθανά κίνητρα του οργισμένου εφήβου που έγραψε την επιστολή.

Όμως η υπόθεση δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται. Μια σειρά μακάβριων γεγονότων, η ανακάλυψη κομμένων ανθρώπινων χεριών σε ένα κήπο και ο φόνος του ιδιοκτήτη του σπιτιού με τα αρχικά ΜΠ. Τ. τραβούν την προσοχή του Χούλνταρ που αρχίζει να λαμβάνει σοβαρά την απειλή της επιστολής. Μήπως είναι η ευκαιρία που αναζητούσε για να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη των συνάδελφών του; Είναι πιθανό οι δολοφονίες αυτές να σχετίζονται με την άγρια δολοφονία ενός μικρού κοριτσιού που διαπράχθηκε πριν δέκα χρόνια; Δε μένει παρά να έρθει η αλήθεια στο φως...

Η Yrsa Sogurdardottir έχει δημιουργήσει ένα άκρως σκοτεινό αστυνομικό μυθιστόρημα. Η πλοκή του είναι εξαιρετικά καλοδουλεμένη και οι χαρακτήρες της είναι άρτια δομημένοι. Παρόλα αυτά δεν παύει να αιχμαλωτίζει και να κάνει τον αναγνώστη ν' ανατριχιάζει σε κάθε σελίδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως "Το Μήνυμα" συγκαταλέγεται στη κατηγορία των αστυνομικών μυθιστορημάτων που πρέπει να το διαβάσεις με τα φώτα ανοιχτά. 

Το μυθιστόρημα της Yrsa Sigurdardottir "Το Μήνυμα" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. 

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia