Στην Ξεροβούνα με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την επόμενη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα ανέβει στην κορυφή της Ξεροβούνας στο βόρειο Ταΰγετο. Η ανάβαση στη χιονισμένη Ξεροβούνα είναι η τελευταία εξόρμηση του Συλλόγου για το 2015.

Η Ξεροβούνα (1952 μ.) είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές κορυφές του Ταϋγέτου και η ψηλότερη στο βόρειο τμήμα του. Η προσέγγιση την Κυριακή 20/12/15 θα γίνει από την πλευρά της Λακωνίας και θα έχει ως αφετηρία το χωριό Λογγάστρα, από όπου θα καλυφθεί μια υψομετρική διαφορά 1.100 μέτρων ως την κορυφή. Η επιστροφή θα γίνει από τη διαδρομή που καταλήγει στους Σουστιάνους.

Βαθμός δυσκολίας: 6+
ώρες πορείας: 9
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ορειβατικού (κάθε βράδυ μετά τις 21.00, τηλ. 27210 97733) και στο τηλ. 6942 569223. Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 18/12.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο