Διαβάσαμε: “Η Απελευθέρωση” από την Kate Furnivall

Ο τρόμος είναι μια λέξη που δεν έχει θέση στη φυσιολογική καθημερινή ζωή. Είναι σαν να συντηρείς συνεχώς στρατεύματα πρώτης γραμμής σε θέση μάχης. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η λέξη “τρόμος” δεν έχει την πραγματικής της έννοια.

Ιταλία, 1945

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Ιταλία προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Τα βρετανικά και αμερικάνικα συμμαχικά στρατεύματα την βοηθούν να ορθοποδήσει. Οι Ιταλοί αγωνίζονται καθημερινά για να επιβιώσουν και αυτό γιατί ο πόλεμος άφησε πίσω του μόνο πείνα, φτώχεια και συντρίμμια.

Η Κατερίνα Λομπάρντι, έχοντας χάσει τον πατέρα της από μια βόμβα που έπεσε στο εργαστήριό του και με τη μητέρα της εξαφανισμένη εδώ και αρκετά χρόνια, έχει αναλάβει τη φροντίδα του τυφλού παππού της και του μικρού αδερφού της. Προκειμένου να επιβιώσει και να φέρει εις πέρας όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις, επαναλειτουργεί το εργαστήριο του πατέρα της κατασκευάζοντας μουσικά κουτιά, τα οποία τα πουλάει στην αγορά της Νάπολη. Ώσπου μια μέρα εμφανίζεται στο κατώφλι της, ένας στρατιωτικός της Υπηρεσίας Πληροφοριών και κατηγορεί τον πατέρα της για προδοσία και παράνομη διακίνηση έργων ανεκτίμητης αξίας. Η Κατερίνα καταλαβαίνει ότι υπάρχει μια τρομερή πλεκτάνη ενάντια στην οικογένειά της και προσπαθεί με κάθε τρόπο να την προστατεύσει.

Οι αποφάσεις που καλείται να πάρει θα χαράξουν τόσο το δικό της μέλλον όσο και της οικογένειάς της. Ποιον μπορεί να εμπιστευτεί σε αυτό το χάος; Ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός; Άραγε, τα μυστικά του παρελθόντος θα γίνουν η καταστροφή της; 

Όσα ιστορικά μυθιστορήματα και να διαβάσουμε γύρω από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ποτέ δεν είναι αρκετά και ποτέ δεν παύουν να μας συγκλονίζουν οι περιγραφές τους. Η μοναδική γραφής της Kate Furnivall μας μεταφέρει στα επικίνδυνα σοκάκια της κατεστραμμένης Νάπολης και στις σκοτεινές κατακόμβες της. Στη προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα μυθιστόρημα με έντονα συναισθήματα και πλούσιο σε δράση που σίγουρα θα το αγαπήσει ο κάθε αναγνώστης του είδους.

Το μυθιστόρημα της Kate Furnivall “Η Απελευθέρωση” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο