Παραμύθια με σπουδαίες γυναίκες που αλλαξαν άλλαξαν το κόσμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν προσεγγίζουμε το ταλέντο ενός ολόκληρου πληθυσμού, και όχι μόνο ενός μέρος του παρουσιάζονται άπειρες πιθανότητες.

Όταν βλέπουμε ο ένας τον άλλο ως αυτό που πραγματικά είμαστε, ελεύθεροι από επικίνδυνα στερεότυπα, προοδεύουμε πραγματικά.

Όταν αναγνωρίζουμε την καταπίεση και παίρνουμε μέτρα για να την καταστείλουμε, γινόμαστε όλοι πιο δυνατοί.

Μετά τη τεράστια επιτυχία που σημείωσε το βιβλίο “Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες”, το δίδυμο Elena Favilli και Francesca Cavallo επιστρέφουν παρέα με άλλες 100 επαναστάτριες που άλλαξαν τον κόσμο.

Οι ηρωίδες – πρόσωπα είναι βασίλισσες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, κατάσκοποι, εξερευνήτριες, αθλήτριες και συγγραφείς. Αψηφούν καθέ εμπόδιο και κοιτούν με προσήλωση τον στόχο. Είναι να πετύχουν και θα το κάνουν

Ποιές επαναστάτριες ξεχωρίσαμε

Είναι αδύνατον να ζεις χωρίς αποτυχίες, εκτός αν ζεις τόσο προσεκτικά, που είναι σαν να μη ζεις καθόλου.

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ – Συγγραφέας

Αν είσαι αρκετά επίμονος, θα ξέρεις ποιές ιστορίες αγγίζουν περισσότερο την καρδιά σου, θα βάλεις τα δυνατά σου να τις πεις και θα πετύχεις.

Σοφία Λόρεν – Ηθοποιός

Καθώς μεγαλώνεις, θα ανακαλύψεις ότι έχεις δύο χέρια: ένα για να βοηθάς τον εαυτό σου και ένα για να βοηθάς τους άλλους.

Όντρεϊ Χέπμπορν – Ηθοποιός 

Μπορεί κάποιος να σου πάρει τη δύναμη αλλά όχι να σου τη δώσει. Η διαδικασία του να την πάρεις σου δίνει δύναμη.

Γκλόρια Σταϊνεμ – Ακτιβίστρια 

Για να είσαι ξεχωριστός, πρέπει να μεταμορφώσεις την αδυναμία σου σε αυτό για το οποίο είσαι περισσότερο περήφανος

Μπεατρίτσε Βιο – Αθλήτρια Ξιφασκία 

Πρέπει να βρεις μόνος σου τον προορισμό σου, καθώς και τον καλύτερο δρόμο για να φτάσεις εκεί, γιατί κανείς άλλος δεν ξέρει τον τρόπο.

Νάντια Καμαντέτσι – Αθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής

Οι “Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 2” είναι μια συνεχή υπενθύμιση για τη δύναμη που κρύβει η καθεμία μέσα της. Οι ιστορίες τους δεν παύουν να αιχμαλωτίζουν και να εμπνέουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες όχι μόνο γυναίκες και κορίτσια κάθε ηλικίας αλλά και άντρες και αγόρια. Διότι αυτές τις ιστορίες πρέπει να διαβάζουμε στα παιδιά τη σύγχρονη εποχή.

Το βιβλίο των Elena Favilli και Francesca Cavallo “Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 2” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο