Διαβάσαμε: “Και μετά έμεινα μόνος” από τη Rhiannon Navin

Ήταν ήσυχα και μπορούσα ν’ ακούσω τη βροχή απέξω να πέφτει απαλά στο παράθυρο – πλαφ, πλαφ, πλαφ – και μετά τα πλαφ άρχισαν να ακούγονται σαν ΜΠΑΜ, και αυτό μ’ έκανε να θυμηθώ τον ένοπλο, και τότε όλα όσα είχαν συμβεί την προηγούμενη μέρα και το προηγούμενο βράδυ επέστρεψαν στο κεφάλι μου.

Στριμωγμένος σε μια ντουλάπα μαζί με τους συμμαθητές του και τη δασκάλα του, ο εξάχρονος Ζακ Τέιλορ, μαθητής της πρώτης δημοτικού, ακούει τους πυροβολισμούς που αντηχούν στους διαδρόμους του σχολείου του. Ο απολογισμός θα είναι δεκαεννέα χαμένες ζωές, ανάμεσά τους και αυτή του μεγαλύτερου αδελφού του, του Άντι.

Η άδικη απώλεια τσακίζει την οικογένεια και φέρνει τα πάνω – κάτω στη ζωή του μικρού Ζακ, ο οποίος προσπαθεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και να κατανοήσει το εύρος της απώλειας του Άντι. Μέρα με τη μέρα έρχεται αντιμέτωπος με διαφορετικά συναισθήματα και γίνεται αυτόπτης μάρτυρας στον τρόπο με τον οποίο βιώνουν οι γονείς του, τον χαμό του αδερφού του.

Και ποιό χρώμα ταιριάζει στη μοναξιά; Σκέφτηκα ότι η μοναξιά έπρεπε να έχει ένα διαφανές χρώμα, άρα κανένα χρώμα, επειδή όταν νιώθεις μοναξιά είναι σαν να είσαι αόρατος για καλό σκοπό όπως ένας σούπερ ήρωας, αλλά με θλιμμένο τρόπο. Ναι, αλλά το χαρτί είναι άσπρο, και πως φτιάχνεις ενα διαφανές χρώμα πάνω στο άσπρο χαρτί;

Τι χρώμα έχει η χαρά; Κίτρινη σαν τον ήλιο στον ουρανό. Εναν ζεστό κίτρινο ήλιο ψηλά στον όμορφο καταγάλανο ουρανό του καλοκαιριού, όχι στον γκρίζο – λυπημένο ουρανό που είχαμε.

Τις μέρες που θα ακολουθήσουν η μητέρα του Ζακ μαζί με τους γονείς των άλλων θυμάτων θα κινηθούν εναντίον των γονιών του δράστη. Ο Ζακ βλέπει τους γονείς του ν’ απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο, με τον ίδιο να νιώθει πιο μόνος από ποτέ. Γιατί μπορεί να επέζησε, όμως έγινε ξαφνικά αόρατος για αυτούς που αγαπά και να αφήνουν την οργή τους να τους εμποδίζει να δουν καθαρά και να μην καταλαβαίνουν ότι και ο ίδιος πονά όπως πονούν και αυτοί.

Αναρωτήθηκα αν η ψυχή σου έχει ακόμα το πρόσωπό σου όταν πηγαίνει ψηλά στον Παράδεισο, επειδή αλλιώς πώς θα ξέρουν οι άνθρωποι που σ’ αγαπούν και βρίσκονται ήδη στον Παράδεισο ότι είναι η δική σου ψυχή για να σε βρούν ώστε να μην είσαι μόνος και να μπορείτε να είστε μαζί;

Είναι φορές που ο κόσμος της λογοτεχνίας μαζί της φαντασίας μας μεταφέρει στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που σου σπαράζει τη καρδιά. Η Rhiannon Navin αφηγείται την ιστορία του μικρού Ζακ. Η αφήγησή του μας καλεί να τον ακολουθήσουμε και να κατανοήσουμε το πόσο υποφέρει αυτή η αθώα ψυχή. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα όχι μόνο καθηλώνει αλλά συγκινεί ακόμα και τον πιο δύσκολο αναγνώστη. Δίχως αμφιβολία θα κερδίσει μια θέση στη καρδιά και στο μυαλό σας.

Το μυθιστόρημα της Rhiannon Navin “Και μετά έμεινα μόνος” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Ποιά είναι η Rhiannon Navin

Η Rhiannon Navin μεγάλωσε στη Βρέμη της Γερμανίας, σε μια οικογένεια με γυναίκες που αγαπούν πολύ τα βιβλία. Η καριέρα της στη διαφήμιση την έφερε στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε σε πολλές μεγάλες εταιρείες προτού αποφασίσει να γίνει μητέρα πλήρους απασχόλησης και συγγραφέας. Σήμερα ζει έξω από τη Νέα Υόρκη με τον σύζυγο της, τα τρία παιδιά τους και δύο γάτες. Το Και έμεινα μόνος είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’αυτή στη διεύθυνση rhiannonnavin.com

Τι έγραψαν για το Και έμεινα μόνος

Τι ντεπούτο! Εκπληκτικό μυθιστόρημα!

Publishers Weekly

Ένα βιβλίο που σου σπαράζει τη καρδιά! Ο φαινομενικά παιδικοί μηχανισμοί που επινοεί ο μικρός Ζακ για να διαχειριστεί αυτό που συνέβη δείχνουν μια ωριμότητα που ξεπερνάει την ηλικία του.

The Sun Chronicles

Μια συγκινητική ιστορία που θα σας κρατήσει καθηλωμένους από την πρώτη κιόλας πρόταση. Ο τρόπος με τον οποίο η Navin πραγματεύεται τον αγώνα μιας οικογένειας να ξαναβρεί την ενότητά της μετά από μια τόσο απίστευτη πράξη βίας θα κερδίσει την αγάπη σας.

Marie Claire

Ένα μυθιστόρημα με έναν αξιαγάπητο μικρό αφηγητή – δεν έχετε άλλη επιλογή, θα το λατρέψετε!

Bustle

Μέσα από τα μάτια του εξάχρονου Ζακ μάς δίνεται η ευκαιρία να δούμε την ομορφιά που μπορεί να αναδύει μέσα από τον πόνο και την απώλεια.

Bryan Reardon, συγγραφέας του Finding Jake

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο